Transportul şcolar, scutit de taxa pentru obţinerea licenţei pentru transport de persoane

Unităţile administrativ teritoriale şi cele de învăţământ care asigură transportul şcolar vor fi scutite de plata taxelor pentru obţinerea licenţelor obligatorii pentru transportul de persoane, au decis, luni, senatorii. Parlamentarii au adoptat, în acest sens, o iniţiativă legislativă propusă de parlamentari UDMR care completează OUG 27/2011 privind transporturile rutiere.

27389-0-transport_scolarAstfel, transportul şcolar, efectuat cu autobuze având inscripţia "transport copii", va reprezenta o excepţie de la aplicarea prevederilor Regulamentului CE privind accesul la ocupaţia de operator de transport.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că transportul şcolar nu reprezintă o activitate producătoare de venituri, ci este una de interes public şi, în consecinţă, este inechitabil ca o asemenea activitate să fie supusă aceloraşi taxe ca şi transportul de persoane cu scop comercial sau contracost.

"Transportarea elevilor este asigurată de şcoli sau de unităţile administrativ teritoriale cu eforturi financiare destul de mari şi cu multe sacrificii. Uneori primarii conduc personal microbuzele. Considerăm că scutirea acestei categorii de a plăti taxă pentru eliberarea licenţelor obligatorii ar însemna un ajutor binevenit", se mai arată în documentul citat.

Proiectul de lege a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 8, 2014. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.