O nouă acțiune de plantare de puieți, pe locul fostului depozit de deșeuri din Petrești

În contextul Lunii Pădurii, la Petrești s-a desfășurat în data de 8 aprilie 2014, pe fostul amplasament ale depozitului de deșeuri din Petrești o altă acțiune din cadrul campaniei de plantare de puieți pe fostele amplasamente ale depozitelor de deșeuri din mediul rural de pe raza județului Satu Mare Luna Pădurii, inițiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare.

DSCF1159La acțiunea de plantare, acțiune bine organizată de Primăria Petrești care a pregătit terenul, a delimitat zona și a pregătiti gropile pentru plantare, s-au plantat sub îndrumarea unui consilier local specialist în silvicultură 200 de puieți de stejar peduncular. Au participat aproximativ 60 de persoane: consilieri județeni, reprezentanți ai Primăriei Petrești, ai APM Satu Mare, persoane din comuna Petrești care beneficiează de ajutor social și elevi de la Școala Gimnazială Petrești. La finalul acțiunii, reprezentanții ISU în teritoriu și-au luat angajamentul că vor urmări evoluția puieților și îi vor uda de câte ori va fi necesar.

Finalizarea campaniei de plantare pe fostele amplasamente ale depozitelor de deșeuri din mediul rural de pe raza județului Satu Mare, va avea loc în data de 11.04.2014 cu începere la ora 10.00, în localitatea Pomi. Vor participa elevi de la Școala Gimnazială Pomi, reprezentanți ai Asociației ”Satul de lut” și se vor planta 50 de puieți de stejari pedunculari pe perimetrul satului de lut, creându-se un spațiu verde care va reprezenta o oază de verdeață și liniște pe acest amplasament. Acțiunea de plantare va fi îndrumată de un reprezentant al ocolui silvic care va asigura suportul tehnic pentru a se realiza o plantare de calitate şi durabilă.

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 8, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.