Educația rutieră, o temă preferată de elevi în cadrul programului ”Școala altfel”

Educaţia rutieră a copiilor rămâne o problemă de interes pentru poliţişti, informaţiile primite de elevi de la aceştia venind în completarea cunoştinţelor pe care copiii le-au dobândit în familie sau în grădiniţa. Această a fost şi tema zilei de 9 aprilie, când în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, poliţiştii au răspuns invitaţiei de a participa la întâlniri cu cei mai mici elevi.

Scoala Altfel MiercuriAstfel, la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil, elevii clasei pregătitoare A, coordonaţi de doamna învăţătoare Bilanici Monica au fost provocaţi să identifice comportamente corecte vs. greşite ale unor copii în trafic prezentate în imagini de inspector Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi subcomisar Lodină Violin din cadrul Serviciului de Ordine Publică. În cadrul aceseiaşi activităţi copii au urmărit un film educativ din care au putut învăţa care sunt consecinţele accidentelor rutiere, evenimente rezultate în cazul nepurtării centurii de siguranţă, a traversării neregulamentare precum şi în alte situaţii în care copiii pot deveni victime ale propriilor greşeli.

O activitate similară s-a desfăşurat şi cu elevii din clasa a II-a B a Şcolii Gimnaziale Grigore Moisil, învăţătoare Sabou Eva, la care a participat şi poliţistul de proximitate responsabil de această şcoală, domnul agent şef principal Virag Tiberiu, precum şi reprezentanţi ai poliţiei rutiere.

Şi la Şcoala Gimnazială  Avram Iancu, elevii clasei a I-a A, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Goje Carmen i-au aşteptat cu mari emoţii pe poliţişti la prima întâlnire avută cu ei pe această temă. Copiii au fost deschişi discuţiilor cu poliţiştii prezenţi cărora le-au împărtăşit atât impresiile, cât şi experienţele proprii în calitate de participanţi la trafic, dovedindu-se buni observatori ai comportamentelor şoferilor şi bicicliştilor în traficul rutier.

Elevii au fost îndemnaţi să utilizeze scaunele speciale de maşină sau, cel puţin să poarte centrura de siguranţă atunci când sunt pasageri, dar şi să-şi aleagă cele mai sigure locuri pentru joacă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 9, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.