PMP speră la o participare de 25-30% la europarlamentare și să susțină un candidat la guvernare

Miercuri, 9 aprilie 2014, de la ora 13.00, la sediul Partidului Mișcarea Populară Satu Mare a avut loc o conferință de presă extraordinară susținută de Dr. Laura Bota, președintele Partidului Mișcarea Populară Satu Mare, consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu și primvicepreședintele Partidului Mișcarea Populară Satu Mare, Nicolae Ciorba.

DSC_0317În debutul conferinței de presă, dr. Laura Bota a arătat că pe lângă prioritatea ei care este reforma în sănătate, va milita pentru a-și atinge obiectivul, câștigarea locului de parlamentar de Satu Mare în Colegiul 2, și cel de europarlamentar. De asemenea, este o bucurie pentru ea faptul că PMP s-a extins cu organizațiile în întreg județul: ”Ne mândrim că avem organizații ale PMP în toate localitățile din județul Satu Mare, precum și reprezentanți în toate secțiile de votare. Vom promova o campanie făcută între oameni și pentru oameni. De asemenea, ne propunem să obținem un scor format din două cifre promovând tinerii”, a declarat Laura Bota.

În continuare, Laura Bota a făcut referire la primul eveniment public organizat vineri seară cu candidații PMP pentru alegerile europarlamentare, în Centrul Istoric al Capitalei, alături de tineri: ”Am dedicat acest eveniment tinerilor, pentru că tinerii înseamnă schimbarea, iar Mișcarea Populară este un partid al schimbării. Suntem deschiși către toate categoriile sociale, dar ne dorim ca alături de noi să vină în primul rând tinerii. Vechile partide nu mai reușesc să se apropie de tineri, care au nevoie de altă abordare și de un partid diferit”, a subliniat Laura Bota. PMP dorește să arate tinerilor că se sincronizează cu realitatea lor, fiind un proiect creat pentru ei, în care tinerii să se poată regăsi. ”Suntem un partid apropiat de generația tânără nu doar prin evenimente ca acesta, ci și prin programul nostru politic. În Parlamentul European ne propunem să creăm mai multe șanse pentru tineri: mai multe locuri de muncă, burse, sprijin pentru deschiderea de mici afaceri. Alegerile pentru Parlamentul European îi vizează în primul rând pe tineri, pentru că Europa unită se construiește pentru ei. Tinerii știu mai bine decât ceilalți ce înseamnă să fii European, ei fiind conectați la valorile și tendințele din țările dezoltate ale Europei”, a punctat Laura Bota.

PMP va continua cu astfel de evenimente, pentru a demonstra că politica nu înseamnă doar săli șe ședințe și fețe încruntate, ci contact și comunicare directă cu oamenii. Politica trebuie scoasă din cochilia ei și adusă în mijlocul oamenilor. ”PMP a votat ieri în favoarea moțiunii simple de descentralizare, pe care a semnat-o alături de deputații PDL. Chiar dacă moțiunea a fost respinsă în Parlament, am arătat că cenzurăm de fiecare dată abuzurile puterii. Suntem de acord cu descentralizarea instituțiilor, dar nu acceptăm să primim un proiect atât de important în plic de la domnul Liviu Dragnea. Este vorba de un proiect care afectează fiecare județ din România, nu doar fiefurile PSD”, a continuat Laura Bota.

Primvicepreședintele Partidului Mișcarea Populară Satu Mare, Nicolae Ciorba a spus că susține candidatura Laurei Bota pe cele două liste, pentru aceasta el va pune la dispoziția partidului toată experiența sa politică. Nicolae Ciorba și-a anunțat de altfel și candidatura la alegerile locale din 2014.

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu a apreciat în mod deosebit activitatea organizației PMP din Satu Mare, care ”s-a mișcat remarcabil reușind să ajungă printre primele 5 organizații din țară, și care credem că va întruni numărul de voturi peste media pe țară”. Lăzăroiu și-a exprimat aprecierea deosebită pentru Laura Bota, ea fiind un om politic care dacă va ajunge în Parlamentul României va realiza un mare avantaj pentru județul Satu Mare și va face față cu succes responsabilităților. Interlocutorul a continuat făcând referire la acciza care face dezatru în mediile financiare: ”Încasările la buget scad treptat, evaziunea crește și nu se întrevede nicio intenție de schimbare. Dar miza alegerilor este mare, pentru continuare reformelor din România”.

Sebastian Lăzăroiu a mai spus că PMP ca partid nou, cu poternțial de creștere, își propune să obțină un scor din 2 cifre la alegeri și să poată susține un candidat la guvernare, dar nu alături de PSD, care odată cu plecarea PNL din alianță a devenit captiv propriului electorat. ”Ne așteptăm ca la europarlamentare să avem o participare în jur de 25-30%.” De asemenea, ca un sfat pentru electorat, Sebastian Lăzăroiu a făcut îndemnul de a nu fi votate persoane care au probleme cu legea. ”PMP are o listă bună de candidați, nu rudenii, nu persoane compromise, ci oameni cărora nu ai ce să le reproșezi. La alegeri nu votați oameni care au probleme cu legea”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 9, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.