Jandarmii au continuat demonstraţiile spectaculoase la şcolile din municipiile Carei şi Tăşnad

Marţi, 8 aprilie, jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian, spijiniţi de maiorul Marin Croitoru şi coordonaţi de locotenent colonelul Mircea Moise au răspuns solicitării făcute de directorul şcolii, profesorul Lateş Eugen, continuând activităţile din seria acţiunilor educativ-informative şi demonstrative din cadrul proiectului educaţional «Şcoala Altfel, Să ştii mai multe, să fii mai bun!» la  Liceul Teoretic Carei şi la Şcoala cu clasele I-VIII din Tăşnad şi la Liceul Tehnologic Tăşnad.

Astfel, între orele 8.30-10.00, elevii Liceului Teoretic din Carei au fost gazdele jandarmilor  sătmăreni. Cu începere de la 10.30 şi până la ora 14.00 jandarmii au încântat elevii din Tăşnad cu priceperea şi precizia de care dau dovadă în mânuirea armelor, în  pătrunderea în forţă, escaladarea pereţilor clădirilor şi utilizarea instalaţiilor de tiroliană.

După scurte prezentări referitoare la atribuţiile Jandarmeriei, la materialele pe care le utilizează, la armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, la ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitatile de a urma o cariera militară, au urmat exerciţiile practice mult aşteptate de copii. Astfel, jandarmii au prezentat un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Apoi au urmat diverse procedee de autoapărare şi tehnici de imobilizare. Poligonul de tragere amenajat de jandarmi pentru elevi a fost foarte apreciat de aceştia, copiii având posibilitatea de a testa tragerea cu arme airsoft, sub atenta supraveghere şi îndrumare a jandarmilor. Cireaşa de pe tort a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, unde mulţi copii au coborât cu viteză de pe cladirea şcolii la care învaţă.

Exerciţiile demonstrative desfăşurate de jandarmi la Carei şi la Tăşnad reprezintă şi o recompensă pentru implicarea activă a acestor şcoli la concursul „Jandarmul, prietenul tău!” organizat de Jandarmeria Satu Mare, în noiembrie 2013, în campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor!”.

Carei

Carei2

Tăşnad 1

Taşnad 2

Taşnad 4

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 9, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.