Jandarmii au continuat demonstraţiile spectaculoase la Liceul Teoretic din Negreşti Oaş

Joi, 10 aprilie, jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare sub comanda sublocotenentului Vlad Chiuzbăian, spijiniţi de maiorul Marin Croitoru au răspuns solicitării făcute de directorul educativ al şcolii, doamna profesor Mariana Vasile, continuând activităţile din seria exerciţiilor demonstrative din cadrul proiectului educaţional «Şcoala Altfel, Să ştii mai multe, să fii mai bun!» la Liceul Teoretic Negreşti Oaş.

DSCN2825

DSCN2823Astfel, între orele 9.00-14.00, elevii Liceului Teoretic din Negreşti Oaş au fost gazdele jandarmilor sătmăreni. Totul a debutat cu un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Apoi, jandarmii au încântat elevii din Negreşti cu priceperea şi precizia de care dau dovadă în mânuirea armelor, în pătrunderea în forţă, escaladarea pereţilor clădirilor şi utilizarea instalaţiilor de tiroliană.

DSCN2820

DSCN2839

DSCN2842Au urmat scurte prezentări referitoare la atribuţiile Jandarmeriei, la materialele pe care le utilizează,  la armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, la ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi despre posibilitatile de a urma o cariera militară, au urmat exerciţiile practice mult aşteptate de tineri. Apoi au urmat diverse procedee de autoapărare şi tehnici de imobilizare.

Poligonul de tragere amenajat de jandarmi pentru elevi a fost foarte apreciat de aceştia, tinerii având posibilitatea de a testa tragerea cu arme airsoft, sub atenta supraveghere şi îndrumare a jandarmilor. Cele mai apreciate de tineri au fost coborârile pe instalaţia de traversare tiroliană, unde mulţi copii au coborât cu viteză de pe cladirea şcolii la care învaţă.

"A fost o experienţă de neuitat pentru tinerii negreşteni care învaţă la acest liceu, le mulţumim jandarmilor pentru dăruirea şi pasiunea de care dau dovadă şi pentru aceste activităţi cu adevărat speciale pe care le-au desfăşurat împreună cu noi", a declarat doamna profesor Mariana Vasile.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 10, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.