APM Satu Mare a finalizat campania de plantare de puieți din această primăvară

În data de 11 aprilie 2014, vineri, prin acțiunea de plantare de pe perimetrul "Satului de lut" din comuna Pomi s-a finalizat Campania de plantare de primăvară inițiată de APM Satu Mare în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare și Direcția Silvică Satu Mare.

DSCF7802La acțiune au participat Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare, reprezentanți ai APM Satu Mare, ai Direcției Silvice alături de reprezentanți ai Asociației "Satul de lut", ai Primăriei Pomi și elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială Pomi.

În debutul acțiunii, Adrian Ștef a adresat cuvinte de mulțumire privind modul de desfășurare a campaniei de plantare din primăvara anului 2014 și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se implice și pe viitor în acțiuni de protecție a mediului, mai ales că locația satului de lut este una în mijlocul naturii și prin dezvoltarea acesteia se va dezvolta și turismul ecologic în zonă. Apoi d-na Elisabeta Bekessy a făcut un bilanț privind modul de desfășurare a campaniei de plantare amintind că pe perioada "Lunii Pădurii" s-au plantat 209.000 de puieți pe raza a 21 de comune pe 23 de amplasamente a fostelor depozite de deșeuri din mediul rural, campanie care se va continua și în toamnă, cu speranța implicării tuturor factorilor pentru a fi o campanie reușită.

După cuvântul de bun venit adresat de viceprimarul comunei, gazda ampasamentului "Satul de lut", doamna Lenghel Ariana a dat startul acțiunii de plantare a celor 50 de puieți de stejar peduncular. Primii puieți au fost plantati de domnul Adrian Ștef, sub îndrumarea reprezentantului Direcției Silvice prezent. Exemplul lui a fost luat apoi de toți cei prezenți, inclusiv de un băiețel de doar 3 ani care a plantat și el bucuros un puiet de stejar.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 14, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.