În piețele sătmărene continuă campania de colectare de la populație a uleiurilor uzate

O nouă campanie de colectare a uleiurilor uzate de la populaţie, inițiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare cu sprijinul primăriei municipiului Satu Mare şi a firmei SC Alpin SRL, autorizată pentru colectarea deşeurilor reciclabile, s-a desfășurat în incinta pieţei din cartierul Micro 14 în data de 12 aprilie, sâmbătă începând cu ora 11.00.

DSCN0635

DSCN0637

În urma amenajării a celor 4 puncte de colectare în pieţele alimentare din municipiul Satu Mare, până în prezent au avut loc trei campanii de conştientizare a populaţiei privind importanţa colectării uleiurilor uzate, prima la Piaţa nr.1 la care au participat alături de specialişti de la APM şi Primăria Satu Mare, respectiv cadre didactice şi elevii de la Şcoala Vasile Lucaciu. A doua campanie a avut loc la Piaţa Mică la care au participat elevii de la Liceul Ham Janos, iar sâmbătă a avut loc a treia campanie la care au participat elevii de la Colegiul National Ioan Slavici: Blaga Daiana (IX B), Indre Rebeca (IX B), Nastai Sonia (IX E) însoţiţi de profesoara Lupou Agota.

După o scurtă prezentare a importanţei colectării uleiurilor uzate, de către directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta a urmat, după un scurt dialog cu cetăţenii, distribuirea a 100 de fluturaşi, în limba română şi maghiară. Cu ocazia dialogului, unii cetăţeni şi-au manifestat nemulţumirea cu privire la locul ales pentru amenajarea punctului de colectare, după părerea lor nu tocmai potrivit, deoarece produce discomfort din cauza mirosului. Motiv pentru care, azi la prima oră firma SC Alpin SRL cu sprijinul administratorului pieţei au stabilit o nouă locaţie pentru punctul de colectare.

Următoarea campanie de acest gen va avea loc în piaţa din Micro 17 în data de 26 aprilie 2014, începând cu ora 11.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 aprilie 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.