AJOFM informează angajatorii cu privire la prevenirea și combaterea marginalizării sociale

Legea nr. 116/2002 privind prevenirea șI combarterea marginalizării sociale are ca obiectiv principal garantarea accesului efectiv, în mod deosebit al tinerilor, la drepturi elementare și fundamentale, cum ar fi: dreptul la un loc de muncă, la o locuință, la asistență medicală, la educație, precum și institirea unor măsuri de prevenire și combatere a marginalizării sociale și mobilizarea unor instituții cu atribuții în domeniu.

scoala-profesionalaMarginalizarea social, în sensul prezenței largi, se definește prin poziția social periferică, de izolare a indivizilor sau grupurilor cu acces limitat la resursele economice, politice, educaționale și comunicaționale ale colectivității; ea se manifestă prin absența unui minimum de condiții sociale de viață.

Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă are obligația de a realize un acompaniament social personalizat pentru tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani aflați în dificultate și confruntați cu riscul marginalizării profesionale, în scopul facilitării accesului lor la un loc de muncă. Aceste persoane au dreptul la consiliere profesională și mediere din partea personalului specializat, prin întocmirea unui plan individual de mediere.

În scopul integrării sau reintegrării în muncă a persoanelor aflate în pericolul marginalizării, pot beneficia de plasare în muncă la un angajator avizat de agenție în baza unui contract de solidaritate. Contractul de solidaritate poate fi încheiat între tânărul beneficiar și agenție pe o durată de până la 2 ani, dar nu mai puțin de 1 an. În baza contractului de solidaritate, angajatorul va încheia cu tânărul un contract individual de muncă pe durată determinată, egală cu cea a contractului de solidaritate.

Angajatorii care încadrează tineri în condițiile unui contract de solidaritate, denumiți în continuare angajatori de inserție, vor încheia convenții cu agenția prin care aceasta se angajează să ramburseze lunar salariul de bază stabilit la data angajării, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Național de Statistică.

Această sumă se acordă angajatorului pe o perioadă de maximum 2 ani, până la împlinirea de către angajat a vârstei de 25 de ani.

Dacă la data încetării contractului de solidaritate, angajatorii de inserție angajează tineri cu contract de muncă pe durată nedeterminată, aceștia beneficiază, în baza aceleiași convenții, de rambursarea lunară a unei sume, în cuantum de 50% din indemnizația de șomaj cuvenită conform legii, pe care tânărul beneficiar ar fi primit-o dacă ar fi fost disponibilizat la acea dată, angajatorul beneficiind de această sumă pe o perioadă de maximum 2 ani, până la împlinirea de către angajat a vârstei de 25 de ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 15, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.