Pictorul László Dániel expune la Carei 32 de lucrări inspirate de pelerinajul ”Mária út” (Drumul Mariei)

Miercuri, 23 aprilie 2014, de la ora 16.30, în noile săli de expoziții de la etajul I al Castelului Károlyi din Carei va avea loc vernisajul expoziției de pictură „VIA MARIAE” a artistului László Dániel din Budapesta. Expoziția va fi deschisă până la data de 11 mai.

maria ut presaVia Mariae este o rută de pelerinaj internațional ce traversează și orașul Carei. Ruta are peste 1.300 km si leagă locurile de pelerinaj Mariazell (AU) cu Șumuleu Ciuc, traversând și apropiatul sanctuar greco-catolic de la Máriapócs (HU).
 
Și în acest an o grupă de pelerini va porni din Budapesta pentru a 7-a oară ca să ajungă, după 40 de zile de mers pe jos, la Șumuleu Ciuc.
 
Pictorul László Dániel a participat personal la pelerinajul din anul 2010. Din această experiență s-au născut 60 de picturi, iar 32 dintre acestea vor fi expuse în sălile de expoziții ale Castelului Károlyi din municipiul Carei.
 
Sunt așteptați cu drag toți cei interesați !

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 16, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.