Recital vocal instrumental la Castelul Károlyi, cu instrumentiști din Oradea și Debrecen

Programul Festivalului BESTFEST 2014 – Primăvara Culturală careiană continuă cu un nou spectacol de excepție. Joi, 24 aprilie 2014, de la ora 18.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc Recitalul vocal instrumental al unor reputați muzicieni din Oradea și Debrecen: Bede Róbert – tenor, Tuzson Hajnalka – soprană, Thurzó Sándor József – violă, Thurzó Zoltán – pian. 

Afis Thurzo Pian copy presProgramul va fi unul variat și va cuprinde o serie de creații cunoscute ale celor mai mari compozitori, reprezentanți ai muzicii clasice:
 
1. Nicola Antonio Porpora: “Polifemo” c. Operából – Alto giove
2. J.S.Bach: Matthaus Passion: Erbarme dich
3. J.S.Bach-Ch.Gounod: Ave Maria
4. A.Vivaldi: Vedró con mio diletto
5. G.Fr.Handel: „Xerxes” c. Operából – “Crude furie degl’ orridi abissi”
6. W.A.Mozart: “Figaro házassága” c. Operából – In quegl’ anni 
7. G.Donizetti: „L’Elisir d’amore” c. Operából – Quanto é bella
8. S.Rachmaninov: Moment Musical Op.16, Nr.4
9. S.Rachmaninov: Vocalise Op.34, Nr.14
10. G.Verdi:  “La Traviata” c. Operából – De’miei bollenti spiriti
11. W.A.Mozart: Als Luise die Briefe
12. J.Massenet: Nuit D'Espagne
13. G.Donizetti: “Anna Bolena” c. Operából – Scena e Cavatina “E sgombro il loco/Ah!parea che per incanto”
14. E.di Capua: Maria Mari
15. C.A.Baxio: Mamma
16. G.Fauré: Sicilienne Op.78
17. Fr.Chopin: Nocturne Op.9, Nr.3
18. L.Denza: Funiculi funicula
19. J.Offenbach: “La Périchole” c. Operából – „”
20. G.Bizet: “Carmen” c. Operából – Habanera 
21. G.Bizet: “Carmen” c. Operából – Seguidilla
22. G.Bizet: “Carmen” c. Operából – En vain pour eviter
23. E.di Capua: O sole mio
24. Rodolfo Falvo: Dicitencello vuie
 
Interpretează:
 
Bede Róbert – tenor (6,7,10,14,15,18,23,24.)
Tuzson Hajnalka – soprană (1,2,4,5,11,12,13,19,20,21,22.)
Thurzó Sándor József – violă (2,9,16.)
Thurzó Zoltán – pian (1-24)
 
Bede Robert, născut la Oradea în 1992, a studiat cantoul în cadrul Facultăţii de Muzică din Oradea, în prezent fiind colaborator al Filarmonicii din Oradea şi dirijorul corului Vocem Gaudii. A participat la o serie de concursuri ca solist, a avut peste o sută de reprezentaţii.
 
Tuzson Hajnalka s-a născut în 1971 la Bălan. În prezent locuiește în Debrețin. În 1998 a absolvit Facultatea de Ştiinţe Muzicale şi Pedagogie Muzicală a Academiei de Muzică „George Enescu” din Bucureşti. În 2013 obţine licenţa la Facultatea de Artă Muzicală a Universităţii din Oradea, specializarea canto. Începând cu 1990 este profesor de muzică. Are o serie de rezultate şi colaborări atât pe plan naţional cât şi internaţional, printre care alături de corul Kodály din Debrecen, sub bagheta cunoscuţilor dirijori Vásáry Tamás şi Ella István.
 
Thurzó Sándor József s-a născut în 1943 la Oradea, provine dintr-o familie de muzicieni. A absolvit la Universitatea de Muzică din Iaşi, la specializarea violă. A fost bursier la Academia de Muzică Ottorino Respighi din Roma. În 1968 a devenit solist la violă în cadrul Filarmonicii de Stat la Oradea, unde a fost activ timp de 40 de ani. A susţinut în jur de 3000 de recitaluri pe trei continente, în nouă ţări. Este câştigătorul a multor concurse din România. Este profesor recunoscut al cursurilor de masterat violoncel şi muzică de cameră. Începând cu 1999 este invitat periodic în Brazilia atât ca muzician cât şi ca profesor. Activitatea sa de promovare a muzicii braziliene de cameră a fost onorată cu o diplomă de onoare.
 
Thurzó Zoltán s-a născut în 1983 la Oradea. A studiat la Liceul de Muzică din Oradea, după care a fost admis cu succes la Universitatea din Oradea, în cadrul Facultăţii de Muzică. Obţine licenţa în 2006, la specializarea pian şi pedagogie muzicală. Are la activ peste 700 de recitaluri (fiind cel mai activ din generaţia sa), atât ca solist, cât şi ca interpret. Este o persoană foarte activă în viaţa muzicală oradeană ca organizator de concerte şi interpret. Începând cu 2009 înfiinţează Asociaţia Artistică „Classic Arts”, al cărei preşedinte este. Prin intermediul asociaţiei sprijină o serie de muzicieni tineri şi promovează muzica de calitate atât în ţară, cât şi peste hotare.
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 16, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.