Campanie de informare a pietonilor și bicicliștilor, privind obligativitatea purtării vestelor reflectorizante

În scopul menţinerii trendului actual de reducere a numărului de victime ale accidentelor de circulaţie, din categoria pietonilor şi bicliştilor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare s-a demarat o campanie de prevenire şi conștientizare a acestor categorii de participanţi la trafic cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării vestei reflectorizante.

IMG_2274Astfel, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare au fost achiziționate 1.000 de veste reflectorizante care vor fi distribuite bicicliștilor, mopediștilor și căruțașilor, atât din mediul urban cât şi rural prin intermediul lucrătorilor de poliţie.  

La prima acțiune desfășurată joi, 17 aprilie, în zona Pieței de vechituri, alături de polițiștii rutieri în municipiul Satu Mare a participat Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef și adjunctul șefului inspectoratului pe linie de ordine publică, comisar șef de poliție Vlad Florentin.

Participanții la trafic vizaţi au fost cei neechipaţi corespunzător, ocazia cu care au fost fost sancționați cu un avertisment, primind în acelaţi timp şi o vestă reflectorizantă pentru a fi vizibili pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

În următoarele două săptămâni, la nivelul întregului județ se vor organiza astfel de acțiuni pentru a-i conștientiza pe oameni cu privire la importanța vestei reflectorizante care are rolul de a le salva viața.

Până în prezent, în cursul anului 2014, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare s-au înregistrat 46 (-12) accidente rutiere, soldate cu 7 morți (fără diferențe față de anul trecut), 23 (-10) răniți grav și 22 (-7) răniți ușor. În funcție de categoriile de participanți implicați în evenimente rutiere, se înregistrează scăderi ale celor în care au fost implicați biciliști : 1(-1), soldat cu 1 (-1) rănit grav, precum și a evenimentelor rutiere cu pietoni : 5 (-3), soldate cu 2 (+2) morți, 2 (-2) răniți grav și 1 (-3) răniți ușor.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 17, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.