Serghei Lavrov: Autorităţile de la Kiev încalcă grav acordul de la Geneva. Este pur şi simplu inacceptabil

Autorităţile de la Kiev "încalcă grav" acordul de la Geneva, care prevede în special dezarmarea grupărilor armate ilegale şi evacuarea clădirilor ocupate în oraşele ucrainene, a apreciat luni ministrul rus al Afacerilor Externe.

serghei-lavrov"Nu numai că acordul de la Geneva nu este respectat, ci sunt luate măsuri, în special de către cei care au preluat puterea la Kiev, care îl încalcă grav", a declarat Serghei Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile de la Kiev "declară deschis că acordul de la Geneva nu se aplică în cazul Maidan pentru că administraţia oraşului Kiev a decis că acest loc poate fi păstrat şi că este legitim. Este pur şi simplu inacceptabil", a explicat el.

Lavrov a făcut referire la o piaţă centrală din capitala ucraineană, centrul mişcării de contestare care l-a înlăturat de la putere, în februarie, pe preşedintele prorus Viktor Ianukovici şi unde manifestanţii campează în continuare în jurul baricadelor.

Rusia şi Statele Unite se acuză reciproc de ingerinţă şi absenţa voinţei de aplicare a acordului de la Geneva, de la semnarea sa, joi. Statele Unite, care apreciază că Moscova se află în spatele tulburărilor din Ucraina, au cerut Rusiei să facă presiuni asupra insurgenţilor proruşi, care păstrează în continuare controlul administraţiei regionale din Doneţk, dar şi a numeroase primării din regiune, pentru ca acestea să respecte acordul, ameninţând cu noi sancţiuni.

"Tentativele de a izola Rusia sunt zadarnice, deoarece izolarea Rusiei de restul lumii este imposibilă", a replicat Lavrov. "Mai întâi pentru că noi suntem o mare putere, independentă şi care ştie ce vrea. Şi în al doilea rând pentru că o majoritate zdrobitoare de ţări nu vrea să izoleze Rusia", a adăugat el.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 21, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.