Informare din partea AJOFM Satu Mare, privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale

Legea 116/2002 privind prevenirea și combaterea marginalizării sociale are ca obiectiv principal garantarea accesului efectiv, în mod deosebit al tinerilor, la drepturi elementare și fundamentale, cum sunt: dreptul la un loc de muncă, la o locuință, la asistență medicală, la educație, precum și instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a marginalizării sociale și mobilizarea instituțiilor cu atribuții în domeniu.

locuri-de-muncaÎn sensul prezentei legi, marginalizarea socială se definește prin poziția socială periferică, de izolare a indivizilor sau grupurilor cu acces limitat la resursele economice, politice, educaționale și comunicaționale ale colectivității. Ea se manifestă prin absența unui minimum de condiții sociale de viață. Instituțiile publice centrale și locale au obligația să stabilească măsuri și să realizeze acțiuni de combatere a marginalizării sociale.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă are obligația de a realiza un acompaniament social personalizat pentru tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani, aflați în dificultate și confruntați cu riscul excluderii profesionale, în scopul facilitării accesului lor la un loc de muncă. Aceste persoane au dreptul la consiliere profesională și mediere din partea personalului specializat al Agenției, prin întocmirea unui plan individual de mediere.

În scopul integrării în muncă a persoanelor aflate în pericolul marginalizării sociale, pot beneficia de plasare în muncă la un angajator de inserție avizat de Agenție, în baza unui contract de solidaritate. Contractul de solidaritate poate fi încheiat între tânărul beneficiar și Agenție pe o durată de până la 2 ani, dar nu mai puțin de un an. În baza contractului de solidaritate, angajatorul va încheia cu tânărul un contract individual de muncă pe durată determinată, egală cu cea a contractului de solidaritate.

Angajatorii care încadrează tineri în condițiile unui contract de solidaritate, denumiți în contunare angajatori de inserție, vor încheia convenții cu Agenția prin care aceasta se angajează să ramburseze lunar salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu net pe economie, comunicat de Institutul Național de Statistică. Această sumă se acordă angajatorului pe o perioadă de maximum 2 ani, până la împlinirea de către angajat a vârstei de 25 de ani.

Dacă la data încetării contractului de solidaritate angajatorii de inserție angajează tinerii cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată, aceștia beneficiază în baza aceleiași convenții de rambursarea lunară a unei sume, în cuantum de 50% din indemnizația de șomaj cuvenită conform legii, pe care tânărul beneficiar ar fi primit-o dacă ar fi fost disponibilizat la acea dată, angajatorul beneficiind de această sumă pe o perioadă de maximum 2 ani, până la împlinirea de către angajat a vârstei de 25 de ani. Finanțarea cheltuielilor necesare realizării măsurilor de stimulare a angajatorilor, se face din bugetul asigurărilor pentru șomaj.   

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 22, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.