AJOFM Satu Mare, printre primele 3 agenții din țară privind organizarea burselor în interesul celor care caută un loc de muncă

Miercuri, 23 aprilie, în organizarea directorului executiv al AJOFM Satu Mare, Marcel Marușca și directorul executiv adjunct Simona Derșidan, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia s-au prezentat mai multe probleme majore actuale în care este implicată instituția și rezultatele obținute. Directorul adjunct Simona Derșidan a prezentat rezultatele bursei locurilor de muncă din 27 februarie 2014 de la Carei, precum și a bursei generale a locurilor de muncă din 21 martie 2014 din Satu Mare.

conferintaLa Carei au fost contactați 35 de agenți economici din care 16 au participat la bursă. Numărul total al locurilor de muncă oferite a fost de 172, în următoarele meserii: zidari, lăcătuși mecanici șoferi, mecanici agricoli, confecționeri articole din textile, tâmplari, tractoriști, cusători piele încălțăminte, montatori subansamble, ingineri agronomi. Din cele 350 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, participante la bursă, au fost selectate în vederea angajării 90 de persoane, iar un număr de 60 de șomeri au fost încadrați în muncă: 8 au studii medii, 15 școală profesională și de ucenici, 37 învățământ general sau incomplet.

La bursa generală a locurilor de muncă desfășurată la Satu Mare în data de 21 martie 2014, au participat 65 de agenți economici oferind locuri de muncă vacante în următoarele domenii: 198 locuri în domeniul confecțiilor, 128 în construcții, 80 în industria construcțiilor de mașini, 86 de locuri în asigurări, 27 de locuri în industria lemnului și 205 locuri de muncă în alte domenii.

Din cele peste 1.500 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă participante la bursă, 630 au fost selectate în vederea angajării. În final au fost angajate 155 de persoane din care: două cu studii superioare, 37 cu studii liceale sau posticeale, 56 cu studii profesionale sau de ucenici și 60 de persoane cu învățământ general sau incomplet. Au mai fost incadrate 4 persoane de etnie romă. ”Ne mândrim că agenția din județul Satu Mare se situează între primele trei agenții din țară privind organizarea burselor în interesul celor care caută un loc de muncă, cu referire la încadrările în ziua desfășurării bursei. Dorim să fiți informați, să fim cât mai transparenți în legătură cu locurile de muncă, cursurile de calificare și recalificare”, a spus directorul executiv Marcel Marușca.

AJOFM Satu Mare este parte a mai multor proiecte europene, derulate în colaborare cu AJOFM din județele Mureș, Alba, Tulcea, București, Societatea de Cruce Roșie Filiala Satu Mare, Camera meșteșugarilor Satu Mare și Primăria Bacău. Valoarea totală a acestor proiecte este de 30 milioane de lei. AJOFM Satu Mare colaborează cu Universitatea ”Vasile Goldiș”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, precum și cu agenți economici cu deficit de forță de muncă. Spre exemplu, Dräxlmaier Automotive România solicită calificare în domeniul electromontajelor și montării de subansamble, deoarece are nevoie de creșterea numărului de locuri de muncă în perioada următoare.

În încheierea conferinței de presă, Marcel Marușca a informat în încheiere că vineri, 25 aprilie de la ora 10.00 va avea loc la Negrești-Oaș o bursă a locurilor de muncă pentru zona Oaș, ce se va desfășura în Sala mare a Primăriei Negrești-Oaș, în colaborare cu aceasta, unde și-au anunțat participarea până în prezent 11 societăți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 23, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.