Un tânăr i-a sustras placuţele de înmatriculare ale autoturismului şi a şantajat-o pe mama sa

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul de specialitate al SIPI şi a Serviciului de Acţiuni Speciale, au prins în flagrant în cursul zilei de ieri 2 bărbaţi de 23 şi respectiv 47 de ani, care au şantajat o femeie pentru a-i restitui plăcuţele cu numărul de înmatriculare, plăcuţe care au sustrase în data de 22.04.2014 de pe un autoturism înmatriculat în Germania, care era parcat pe Calea Traian din municipiu.

500_eurosFemeia a sesizat furtul poliţiştilor, iar din acel moment aceştia au desfăşurat activităţi investigative specifice pentru identificarea autorilor.În această perioadă cei doi au şantajat partea vătămată, în sensul că i-au pretins suma de 500 Euro prin sms dacă doreşte să-şi recupereze plăcuţele. Pentru a o determina pe aceasta să le plătească suma cerută cei doi au exercitat presiuni asupra femeii şi i-au trimis acesteia sms-uri de pe 3 numere diferite de telefon, numere pe care care le-au activat doar pentru această activitate pe care au desfăşurat-o pentru a nu putea fi identificaţi, folosind cartele telefonice. Autoturismul aparţine partenerului femeii, cei doi locuind în Germania, păgubita a venit în ţară pentru semnarea unor documente.

Munca oamenilor legii nu a fost în zadar astfel că după ce  au adunat suficiente indicii, în cursul de ieri au organizat flagrantul, femeia întâlnindu-se cu unul dintre ei pentru a-i da suma de bani solicitată, banii pe care femeia i-a înmânat intermediarului, adică bărbatului de 47 de ani, erau marcaţi acesta a dat banii mai departe celui care a pus la cale acest plan astfel poliţiştii au urmărit fiecare mişcare şi au reuşit identificarea celor doi.

Interesant este faptul că unul dintre ei, cel care a premeditat cele petrecute, respectiv cel tânăr este chiar fiul femeii, care locuieşte în ţară, părinţii fiind separaţi, între tânăr şi femeie existând neînţelegeri. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi şantaj. A fost prezentat Parchetului de pe lângă judecătoria Satu Mare, iar procurorii au dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile. Celălalt bărbat este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la şantaj.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 28, 2014. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.