ICR a alocat 40.000 de euro pentru participarea României la Salonul de Carte de la Torino

Institutul Cultural Român (ICR) a decis să aloce pentru participarea României la cea de-a 27-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Torino un buget de aproximativ 40.000 de euro, potrivit unui răspuns solicitat de MEDIAFAX. Micaela Ghiţescu, Lăcrămioara Stoenescu şi Bujor Nedelcovici se numără printre scriitorii care vor participa, între 8 şi 12 mai, la cea de-a 27-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, standul naţional având tema "Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014". Tema ediţiei din acest an este "Binele/ Il Bene", iar ţara invitată de onoare este Vatican.

salone-del-libro_784x0Pentru al şaselea an consecutiv, Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii, şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia organizează participarea României la cea mai importantă manifestare de profil din Italia, cu un stand naţional cu tema "Segnali positivi: La Romania al Salone del Libro 2014/ Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014".

Standul României, cu o suprafaţă de 70 metri pătraţi, va fi realizat după un concept inspirat de tema principală a ediţiei din acest an a salonului. Acesta va cuprinde un spaţiu dedicat vânzării de carte, organizat cu sprijinul Grupului Librarium, un spaţiu destinat evenimentelor literare, o cabină radio care va găzdui echipa Radio Torino International şi un punct de informare turistică organizat în parteneriat cu Biroul Naţional de Turism al României în Italia.

Pe parcursul celor cinci zile, atât la standul României, cât şi în alte săli vor fi organizate manifestări care au scopul de a promova relaţiile bilaterale în domeniile literatură, traduceri şi politici editoriale. De asemenea, se doreşte stimularea interesului specialiştilor, editorilor şi traducătorilor pentru literatura română, contactele directe între scriitorii invitaţi şi publicul larg, precum şi păstrarea legăturii comunităţii româneşti cu valorile culturale ale ţării de origine.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 29, 2014. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.