Poliția Română informează: au început înscrierile în instituțiile de învățământ ale M.A.I.

Poliţia Română informează că au început înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii.

politieNumărul de locuri alocat instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne:

a) Academia de Poliţie „Alexandru Ioan-Cuza” Bucureşti:

         1. Specializarea „Drept” – 40 de locuri;

        2. Specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică” – forma de învăţământ Zi – 255 de locuri din care 15 locuri pentru minorităţi (7 locuri pentru rromi, 5 locuri pentru maghiari şi 3 pentru alte minorităţi).

b) Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – 500 de locuri din care 15 locuri pentru minorităţi (10 locuri pentru romi, 5 locuri pentru alte minorităţi);

c) Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca – 125 de locuri din care 15 locuri pentru minorităţi respectiv (6 locuri pentru romi, 9 locuri pentru alte minorităţi);

d) locurile alocate M.A.I. la instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N. şi S.R.I:

  • Învăţământ superior – studii universitare de licenţă:

– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu – 33 de locuri;

– Academia Tehnică Militară – 18 locuri;

– Institutul Medico – Militar – 15 locuri;

– Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti – 10 locuri.

  • Învăţământ postliceal (maiştri militari):

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”- Piteşti – 17 de locuri;

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare efectuează şi recrutarea candidaţilor pentru programul de studii univeritare de licenţă „drept” organizat la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” pentru locurile: Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă(20 locuri), Inspectoratul General pentru Imigrări (15 locuri), Direcţia Generală Paşapoarte (15 locuri), Serviciul de Protecţie şi Pază(6 locuri), Direcţia Generală Logistică (1 loc), Direcţia Regim Permise de Conducere şi înmatriculare a Vehiculelor (6 locuri), Centrul Naţional S.I.S(1 loc).

Un aspect important apărut în condiţiile de recrutare este modificarea criteriului de înălţime, respectiv 1,65 m bărbaţi şi 1,60 m femei.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale M.A.I. se realizează în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

Cererile de înscriere la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ superior precum şi pentru Şcoala Postliceală M.A.P.N pot fi primite de către structura de resurse umane din cadrul I.P.J. Satu Mare până la data de 02.06.2014.

Pentru şcolile de agenţi de poliţie, înscrierea se face până la data de 14.08.2014.

Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii pot fi obţinute de pe site-ul acestor instituţii.

Înscrierile se fac la Sediul Inspectoratului de Poliţie Satu Mare, strada A.I.Cuza nr. 5/A, în zilele lucrătoare, între orele 09,00-13,00.

Informaţii suplimentare privind locurile propuse, condiţiile şi documentele de înscriere necesare pentru întocmirea dosarelor de candidat pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0261-807777 interior 20230 sau 20011 şi pe site-urile htpp://sm.politiaromana.ro, www. academiadepolitie.ro, www.scoalapolitie.ro, www.scoalapolcj.ro.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 6, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.