14 copii au ajuns la Spitalul Județean Satu Mare prezentând toxiinfecție alimentară

În data de 07 mai 2014, între orele 19.00 și 23.30, la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul SJU Satu Mare s-au prezentat un număr de 14 copii, veniți cu ambulanța sau cu mijloace proprii, prezentând simptomele unei toxiinfecții alimentare. Copiii, cu toții preșcolari, domiciliați într-o localitate din apropierea municipiului Satu Mare, cu vârste cuprinse între 1 an și 11 luni și 6,5 ani, s-au prezentat la UPU cu grețuri, dureri abdominale, vărsături iar unii dintre ei aveau scaune diareice. 

s560x316_copil_spitalImediat după anunțarea evenimentului, la nivelul SJU Satu Mare s-a constituit o echipă operativă alcătuită din conducerea Spitalului, medici pediatri în specialitatea Boli Infecțioase.

Evenimentul a fost adus la cunoștința Consilliului Județean Satu Mare și Instituției Prefectului. Șefii acestor instituții, președintele CJ, Adrian Ștef, respectiv prefectul Eugeniu Avram au ajuns apoi la Spital pentru a se interesa de starea de sănătate a copiilor.

Pentru opt dintre copii, cu forme ușoare de deshidratare, s-a luat măsura internării în secția de Boli Infecțioase, iar restul de șase, după ce au primit îngrijri în Unitatea de Primire Urgențe, au fost lăsați să plece la domiciliu.

Conform protocoalelor existente, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 8, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.