La Carei se relansează campania ”Cuibul de cărți”, de promovare a lecturii în aer liber

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei anunță faptul că începând cu luna mai se relansează campania de promovare a lecturii în aer liber, intitulată „Cuibul de cărți”.

Cuib-carti-careiDupă ce anul trecut careienii care au vizitat parcul dendrologic s-au bucurat de lectura în aer liber și au avut posibilitatea să aleagă între cărți din diferite domenii, chiar în mai multe limbi, și anul acesta va exista posibilitatea lecturii pe băncile din parcul dendrologic și chiar în oraș. Pe lângă cele trei căsuțe din lemn amplasate în parcul dendrologic, anul acesta vor mai fi amplasate încă două, una în zona Monumentului Ostașului Român, iar cealaltă în zona fântânii arteziene din centrul orașului.
 
Redeschiderea oficială a campaniei va avea loc miercuri, 14 mai 2014, de la ora 13.00, la intrarea în Castelul Károlyi. Trecătorii vor putea alege o carte, pe care, după ce o studiază, sunt rugați să o pună la loc, dând astfel posibilitatea și altor vizitatori să citească aceeași carte. Fiecare Cuib de cărți cuprinde între 20 și 30 de titluri.
 
Cele cinci cuiburi vor fi așezate la intrarea principală a Castelului, la fântâna arteziană din parc, în apropierea statuii contelui Alexander Károlyi, în zona platoului din fața Monumentului Ostașului Român, în zona fântânii arteziene din centrul orașului. Campania se va desfăşura pe toată durata verii.
 
Anunțăm pe această cale faptul că cei care doresc să doneze cărți pentru sprijinirea campaniei și pentru diversificarea volumelor din căsuțe, pot face acest lucru la urna amplasată la intrarea principală în castel, în fiecare zi începând cu 12 mai 2014 sau personal la biroul Direcţiei de Cultură şi Sport (castel, camera 26).
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 8, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.