Deák János, Liviu-Mircea Ruștiuc, Sebök Antal și Dan Tămășan expun la Galeria de Arte Plastice a Primăriei Satu Mare

Joi, 8 mai, la Galeria de Arte Plastice a Primăriei Satu Mare, în organizarea Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare a fost deschisă expoziția de pictură a artiștilor plastici Deák János, Liviu-Mircea Ruștiuc, Sebök Antal și Dan Tămășan.

DSCN1496Evenimentul a fost moderat de președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, pictorul Gergely Csaba și de vicepreședinta asociației, pictorița și graficiana Monica Keresztesi. Mai întâi a fost prezentat maesrtul Deák János, artist octogenar din Baia Mare, prezent în expoziție cu patru tablouri reprezentând peisaje pastelate. El nu a putut fi prezent la vernisaj personal din cauza vârstei înaintate. Așa cum a precizat Gergely Csaba, Deák János este ultimul mare pictor din Școala de pictură de la Baia Mare.

DSCN1501Liviu Mircea Ruștiuc este născut la 18 aprilie 1965. A urmat cursurile Liceului ”Mihai Eminescu” din Satu Mare și ale Institutului Politehnic din Cluj-Napoca. El a fost prezentat ca un pictor realist, atras de flori și natură statică. Este deosebit de priceput în portretistică și reprezentarea genului feminin, dar și a peisajelor. Este un pictor care promite foarte mult, este îmbucurător faptul că pășește pe un drum propiu și acordă permanent ajutor tinerilor pictori care se află la începutul carierei.

DSCN1500

DSCN1490

DSCN1497Sebök Antal a expus trei lucrări. S-a făcut observația că el a realizat un salt uriaș în cariera sa, mânuind foarte bine amestecurile de culori. Lucrează în ulei pe pânză. A participat la mai multe expoziții colective și este membru al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare de patru ani.

Dan Tămășan s-a născut la 12 iunie 1973 la Ardud. Așa cum a recunoscut, este pictor liber profesionist și îi place mai ales tehnica picturii în ulei. Realizează picturi realiste și hiperrealiste. Are portrete, peisaje frumoase și nuduri reușite la care folosește cu zgârcenie culorile.

DSCN1492Momentele artistice din cadrul vernisajului au fost realizate de corul Canticum de la Liceul German ”Johann Ettinger” Satu Mare, dirijat de profesorul Kuki Zsolt.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 9, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.