Poşta Română va intra pe piaţa brokerajului în asigurări în perioada următoare

Poşta Broker de Asigurare va solicita, în perioada următoare, obţinerea autorizaţiei de desfăşurare a activităţii de intermediere pe piaţa asigurărilor, după ce, miercuri, a fost adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii, una din cerinţele solicitate în documentaţie de către ASF.

posta-romana1”Prin adoptarea şi publicarea în Monitorul Oficial a bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii Poşta Broker de Asigurare, a fost îndeplinită ultima cerinţă solicitată în documentaţia de obţinere a autorizaţiei de funcţionare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. În perioada imediat următoare, societatea va depune documentaţia la ASF şi activitatea de intermediere va începe imediat", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poştei Române, Dan Dumitrescu.

Poşta Broker de Asigurare este controlat integral de Compania Naţională Poşta Română. Conform bugetului, veniturile totale ale brokerului au fost estimate pentru acest an la 618.900 lei, iar cheltuielile totale vor atinge 617.100 lei. De asemenea, cheltuielile cu salariile pentru cei 3 salariaţi ai Poşta Broker de Asigurare au fost previzionate la 160.100 de lei.

"Aceste cifre reflectă activitatea pentru cele aproximativ şase luni de funcţionare din acest an", a mai spus Dumitrescu. La finele anului 2013, directorul general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a anunţat că intrarea companiei pe piaţa brokerajului în asigurări va avea loc în primele luni ale acestui an.

Poşta Română a anunţat încă din iunie 2011 că va înfiinţa o bancă şi un broker de asigurări, scopul fiind utilizarea mai bună a reţelei de unităţi poştale şi suplimentarea veniturilor operatorului, pe fondul contractării pieţei de profil.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 10, 2014. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.