Careian beat, urmărit penal pentru port de armă albă

Un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist, a intervenit pentru oprirea unui bărbat care avea asupra sa un cuţit. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Hand_with_KnifeMiercuri, 13 februarie, în jurul orei 21.30, în timp ce se afla într-o acţiune comună de patrulare pe raza municipiului Carei, o patrulă de ordine şi siguranţă publică  (jandarm – poliţist) aflată pe strada Iuliu Maniu a observat un bărbat care avea asupra sa un cuţit. Părând a fi în avansată stare de ebrietate, bărbatul constituia un risc la adresa celorlalţi trecători, iar în aceste condiţii, echipajul mixt a intervenit prompt pentru oprirea lui.

Singura explicaţie pe care Victor D. (39 de ani), din Carei a oferit-o oamenilor legii referitor la faptul că avea asupra sa un cuțit a fost acela că a consumat alcool în exces. Pe numele acestuia au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de “port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a  (…) boxului ori a altor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire”. Totodată, cuţitul cu lama de aproximativ 10 cm a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte reamintim că “portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice” constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 14, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.