Omul de cultură Teodor Curpaș și-a lansat volumul al III-lea al cărții ”Oameni și fapte” și cartea de poezii ”Sărut pe suflet”

Marți, 13 mai, la Restaurantul ”Miorița” a avut loc un eveniment cultural deosebit. Profesorul și poetul Teodor Curpaș și-a lansat două cărți: ”Oameni și Fapte”, volumul al III-lea și volumul de poezie ”Sărut pe suflet”. Au vorbit despre cele două cărți George Vulturescu, Felician Pop, protopopul ortodox al Careiului Marian Crainic, preotul Pașca Viorel, starețul mănăstirii Măriuș, Gherontie, preotul militar Cristian Silaghi, prof. univ. Gheorghe Glodeanu și Dan Maier.

DSCN1571George Vulturescu a spus că autorul a lansat prima revistă școlară ”Poteci” și lasă în urmă o mulțime de amprente în mai multe domenii, având un cuvânt de spus în presă, în cultură, sport și televiziune. ”Poezia pe care o scrie se apropie de sufletul nostru și va rămâne pentru mine profesorul de la care am avut multe de învățat”. George Vulturescu i-a înmânat autorului Premiul de excelență al revistei ”Poesis”, precum și mai multe volume de poezii ale unor poeți valoroși contemporani.

DSCN1579La rândul lui, Felician Pop a spus că atâta vreme cât există oameni ca Teodor Curpaș, înseamnă că nu este nimic pierdut. ”Omul care a fost și omul care este are două calități cu care scrie: credință și răbdare. Scrie cu ochii închiși, nu este complicat, este de fiecare dată la înălțime”. Preotul Viorel Pașca l-a felicitate și a spus: ”Până acum a scris 22 de cărți, ultima s-a intitulat oameni și fapte… când va scrie și oameni și suflet?”.Au mai luat cuvântul preotul militar Cristian Silaghi, starețul mănăstirii din Măriuș, Gherontie, Dan Maier și prof. univ. Gheorghe Glodeanu care au felicitat autorul și au rostit cuvinte de apreciere la adresa celor două cărți.

DSCN1576Citând din prefața celui de al 22-lea volum al său, autorul a precizat: ”Acest al 22-lea volum mă aduce în fața cititorilor mei fideli criticilor și prietenilor cu o nouă carte de poezii, după mai mulți ani de scris și de apariții, cartea este mai actuală ca tematică și cuprinde doruri multe de mamă, de casă, de țară, de dragoste și de dor de poezie. Trăim într-o vreme în care valorile adevărate sunt voit disprețuite și chiar ignorate, iar scara valorilor este voit răsturnată. Acum, vrei, nu vrei, trebuie să faci politică și în scris abordezi cel puțin tangențial politica”. În final Teodor Curpaș a mulțumit celor prezenți că l-au onorat cu prezența, promițând că vor urma și alte volume.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 14, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.