Trupa de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural Carei vor pune în scenă spectacolul ”Ielele sau… NuIelele?”

Direcția de Cultură și Sport și Centrul Cultural Carei vă invită la teatru. Marți 20 mai 2014 de la ora 19.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei va avea loc premiera spectacolului de teatru ”Ielele sau… NuIelele?”, interpretată de membrii trupei de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural Carei.

Var afis finalllÎn distribuție: Dan Coșarcă, Adina Doiciar, Janet Drimus, Iulian Lucuța, Gabriela Marincaș, Evelin Nagy, Claudian Șiman. Colaboratori: Marina Bidian, Patricia Jurj, Alexandra Olariu. Coordonator: Adrian Ștefănuți. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Evenimentul nu este recomandat tinerilor sub 15 ani.
 
Spectacolul este o creație în totalitate a membrilor trupei și are ca bază de inspirație o problemă extrem de întâlnită în societatea actuală.
 
Într-o lume dominată de viteză, ultra-tehnologizare, lipsă de comunicare şi o evidentă depărtare de adevăratele valori culturale şi spirituale, şase oameni diferiţi dar totuşi asemănători, intră într-un joc al ielelor, nereuşind să-şi gestioneze problemele din viaţa de zi cu zi. Prin indolenţă, prostie şi uneori încăpăţânare se acomodează treptat cu starea de fapt în care se regăsesc, însă au momente de evadare, de scurtă reflecţie, în care, îşi pun anumite întrebări, care au menirea să-i zguduie, să îi aduca faţă în faţă cu propria conştiinţă, să devină proprii judecători sau chiar… călăi.
 
Conflictul interior predomină de-a lungul reprezentaţiei, fiind completat pe alocuri de intensitatea mişcărilor fizice, duse până la o abstractă robotizare. Povestea surprinde două planuri şi totodată două conflicte: planul real şi imaginar, completat de ciocnirea dintre două lumi, cea ultramodernă controlată de un puternic curent materialist şi cea tradiţională, care îndeamnă la simplitate, axându-se puternic pe spiritualitate.
 
Personajele trec prin diferite etape ale deagradării şi revenirii pe linia de plutire, însă apare un moment definitoriu care le poate schimba destinul. Reuşita depăşirii momentului critic depinde numai de fiecare în parte. Vor reuşi oare? Vă invităm într-o călătorie fascinantă alături de membrii trupei de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural Carei, pentru a afla.
 
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 mai 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.