Castelul Károlyi din Carei va găzdui un concert cameral extraordinar, ”Muzicieni Români – Familia Manoleanu”

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei vă invită la concertul cameral extraordinar „Muzicieni Români – Familia Manoleanu” care va avea loc joi, 22 mai 2014 de la ora 19.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei.  Îi veți putea urmări pe Bianca Manoleanu (soprană), Stanca Manoleanu (soprană), Remus Manoleanu (pian) și Roman Manoleanu (pian).

bianca si remus manoleanuÎn program vor fi interpretate lucrări de: Dvorák, Delibes, Gounod, Massenet, Enescu, Rahmaninov, Mahler, Chausson, Strauss, Fauré, Wolf.

Soprana Bianca Manoleanu a fost eleva Emiliei Petrescu și a Christei Ludwig. Este conferențiar universitar la catedra de lied-oratoriu și Decan la Universitatea Nationala de Muzica din București. Abordează genul vocal simfonic și creația de lied. În anul 1986 a obținut premiul I la Concursul de interpretare "Gh. Dima" şi "Premiul criticii muzicale". A participat la numeroase turnee în ţară şi străinătate, în oraşe din Europa, S.U.A., Japonia.
 
Remus Manoleanu s-a născut la Alba Iulia în 1949.0A absolvit Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti în 1972 și Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, după care a urmat cursuri de specializare în Conservatorul P. I. Ceaikovski din Moscova. Este doctor în muzică și Conferenţiar Universitar Doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A participat la numeroase festivaluri în orașe precum: : Basel, Oldenburg, Berlin, São Paulo, Londra, Dublin.
 
Stanca Manoleanu a debutat în viața artistică la vârsta de 6 ani. Este licențiată în interpretare muzicală, specializarea pian și master în artă vocală. În 2009 obține Premiul al III-lea la Concursul Național de Lied Românesc de la Brașov. Susține o serie de recitaluri de lied în Bucuresti, Baia-Mare, Bistrita, Ploiești, Târgoviște, Constanța, Satu-Mare, Timișoara. A debutat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti cu rolul Donnei Anna din cunoscuta operă Don Giovanni de Mozart.
 
Roman Manoleanum, fiul cunoscutului pianist Remus Manoleanu, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, urmând un stagiu de doi ani la Conservatorul Regal de Muzică din Bruxelles cu Michail Faeman. A debutat cu Concertul de Ceaikovski in 2006, alături de Orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare. A participat la cursurile de maiestrie (Master Class) cu Ian Hobson, Tamas Vesmas, Elisso Wirsaladze. In prezent este doctorand la Universitatea Națională de Muzică din București.

Evenimentul se desfășoară în cadrul stagiunii centenare 1913/14 – 2013/14 și este organizat de Consiliul Local Satu Mare, Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare în colaborare cu Primăria Municipiului Carei, Direcția de Cultură și Sport Carei.
 
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în sală.
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.