Membrii Foto Clubului ”Vasile Vénig László” din Carei expun la Satu Mare pentru cea de-a doua oară

Joi, 15 mai 2014, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică a Clubului Foto ”Vasile Venig László” din Carei. Evenimentul a avut loc în organizarea Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Municipiului Carei, Direcției de Cultură și Sport Carei, Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare și Foto Clubului ”Vasile Vénig László”.

DSC_0002Foto Clubul „Vasile Vénig Lászlo” din Carei s-a înființat în luna octombrie 2012 sub denumirea Foto Club Castellum, ca o necesitate în vederea aprofundării cunoștințelor în arta fotografică și a schimbului de opinii între pasionații de fotografie din municipiul Carei. După trecerea în neființă a regretatului artist fotograf Vasile Vénig Lászlo, membru de onare al clubului, se ia decizia schimbării denumirii din Foto Club Castellum în ”Vasile Vénig Lászlo” Foto Club din Carei, începând cu luna noiembrie 2013.

DSC_0004
DSC_0005Clubul este format din pasionați ai artei fotografice cu vârste cuprinse între 16 și 50 de ani. Clubul a expus până în prezent la Carei, Satu Mare, Oradea, Cluj Napoca, Târgu Mureș și a stabilit legături cu cluburi și asociații de fotografie de renume din țară și străinătate.

Au vorbit despre fotografiile expuse Gergely Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Keresztesi Monica, vicepreședinta asociației, și Dragoș Georgescu, membru fondator al Foto Clubului ”Vasile Vénig László”. Fotografiile expuse, în număr de 40, aparțin artiștilor fotografi membri ai clubului: Dragoș Georgescu, Hágó Nandor, Csomai Dávid, Alexandra Farkas, Bikfalvi Zsolt, Szimai Zsolt, Regeczy Zsolt și Dobrászky Roland.

DSC_0009

DSC_0010Așa cum a arătat Gergely Csaba, clubul careian expune a doua oară la Satu Mare. Actuala expoziție a sosit de la Târgu Mureș. Sunt expuse creații atât alb-negru, cât și color, și cuprind mai multe tipuri de fotografii deoarece fiecare artist are stilul său personal. În prezenta expoziție predomină peisajele dar și portretele. Majoritatea creațiilor sunt prezentate într-o expoziție pentru prima dată.

DSC_0011

DSC_0007Asociația Artiștilor Plastici din Satu Mare a încheiat în urmă cu doi ani un contract de colaborare cu clubul foto careian. ”Un fotograf obișnuit caută să redea doar realitatea pe când artistul caută să redea sentimente prin ceea ce redă. Fotografierea în alb-negru poate da satisfacții și prin ea se pot realiza adevărate opere de artă”, a arătat Gergely Csaba. Dragoș Georgescu a precizat că expoziția a avut un mare succes și la Cluj-Napoca, mai ales peisajele, și a recunoscut că pentru a realiza adevărate opere de artă artistul trebuie să se deplaseze mult ca să poată surprinde în fotografie momentul cel mai favorabil.

La vernisaj au fost prezenți elevi de la Liceul Teologic Romano-Catolic ”Hám János” din Satu Mare, alături de numeroși iubitori fotografiei artistice. Expoziția poate fi vizitată până ún data de 4 iunie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.