Tăriceanu: Adoptarea Euro nu e un proiect de ţară pentru că e un proiect „prea mic”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că adoptarea Euro nu reprezintă un proiect de ţară, fiind "un proiect prea mic" şi a arătat, pe de altă parte, că aderarea la zona Euro nu este, însă, "iminentă", cu toate că au fost îndeplinite criteriile nominale de convergenţă.

calin-popescu-tariceanu"Adoptarea Euro nu e un proiect de ţară pentru că e un proiect prea mic. România a atins criteriile de convergenţă nominală, ar putea să o facă. Nu sunt impedimente, probabil, dar trebuie să vedem care ar fi atitudinea UE, a CE în speţă. Dar acesta e un proiect care, iertaţi-mă, puteţi să consideraţi cum vreţi, nu e un proiect de ţară", a susţinut Tăriceanu.

El a precizat, pe de altă parte, că aderarea nu este, însă, iminentă şi că România ar trebui să facă un efort în continuare pentru a atinge criteriile de covergenţă reală, lucru care mai durează.

Întrebat ce efecte ar resimţi românii după aderarea la moneda Euro şi dacă vor creşte preţurile, Tăriceanu a precizat: "Permiteţi-mi să vă răspud cu o întrebare: este iminentă aderarea României la zona Euro? Nu. Nu este, cu toate că atingem criteriile de convergenţă nominală".

"Eu cred că România ar trebui să facă un efort în continuare pentru a atinge criteriile de convergenţă reală şi acest lucru mai ia timp. Părerea mea este că ţintele care au fost stabilite iniţial pentru aderarea la Euro nu au fost nişte ţinte realiste, dar nu suntem singura ţară care ne-am reconsiderat poziţia şi cred că poziţia BNR este una corectă şi sigur că va rămâne de văzut cum va performa economia românească în continuare", a adăugat Tăriceanu.

El a menţionat că, în viziunea sa, un proiect de ţară vizează ca România să ajungă a şaptea putere economică a Europei.

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2014. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.