Kelemen Hunor: ”Pe vremea lui Gyuszi și Árpi era mai bine. Dacă faci coaliție împotriva UDMR, vei avea rezultate pe măsură”

La conferința de presă de la sediul Organizației UDMR Satu Mare, din data de 17 mai, sâmbătă, au participat vicepremierul și președintele UDMR Kelemen Hunor, senatorul Pataki Csaba, deputatul Kereskényi Gábor și preşedintele executiv al organizaţiei judeţene UDMR și candidatul din partea UDMR pentru Colegiul 2, Nagy Szabolcs. Kelemen Hunor și-a subliniat sprijinul pentru acesta din urmă la alegerile europarlamentare, afirmând că UDMR poate câștiga Colegiul 2 printr-o mobilizare masivă la vot.

DSC_0006Kelemen Hunor a afirmat că Nagy Szabolcs este o alegere corectă pentru candidatura la Colegiul 2, fiind un politician tânăr, bine pregătit și de viitor, care îi va reprezenta cu onoare pe toți alegătorii sătmăreni, indiferent că sunt români, maghiari sau șvabi. Președintele UDMR a mai spus că a venit la Satu Mare pentru a transmite mesajul său alegătorilor din Ardeal: ”Apartenența la Uniunea Europeană este bună și necesară pentru asigurarea securității și egalității tuturor națiunilor și nu în ultimul rând al păcii în Europa”. A continuat arătând că în ultima perioadă încrederea cetățenilor în UE a crescut.

DSC_0001Liderul UDMR a criticat modul de a face campanie al altor partide, care înțeleg să facă politică defăimând UDMR-ul. A arătat că orașul Satu Mare era mult mai bine condus în vremea fostei conduceri, cu Iuliu Ilyes primar și Csehi Arpad președinte al Consiliului Județean. ”Cei care consideră că trebuie să lupte cu UDMR-ul, le spun că sunt pe o pistă falsă. Cei care în 2012 au fost împotriva UDMR în 2012 și au câștigat conducerea orașului și a județului, le transmit să privească cum arată acum Satu Mare. După doi ani mă întâlnesc cu foarte mulți oameni care îmi spun că pe vremea lui Gyuszi și Árpi era mai bine. Dacă faci coaliție împotriva UDMR, vei avea rezultate pe măsură”, a subliniat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a mai spus că după încheierea campaniei electorale UDMR dorește reluarea   negocierilor cu PSD în vederea guvernării înclusiv în județele în care conducerea nu a ajuns la o concluzie. A fost de părere că atâta timp cât la nivel naţional guvernează coaliția PSD-UDMR, este firesc să se întâmple același lucru și la nivel local.

După încheierea conferinței de presă, vizita la Satu Mare a vicepremierului Kelemen Hunor a continuat la Festivalul Căpșunilor desfășurat la Halmeu, urmând să se întâlnească cu sătmărenii în Grădina Romei la ”Weekend în familie”, luând parte de asemenea și la inaugurarea stației de epurare de la Viile Satu Mare.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 17, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.