Preşcolarii Grădiniţelor 14 Mai şi Guliver au fost poliţişti pentru o zi

Proiectul Poliţist Junior continuă  în aceste zile întâlnirile dintre copii şi poliţiştii de prevenire şi din formaţiunile rutiere au avut loc direct în stradă. Astfel, luni, 19 mai 2014, copii Grădiniţei nr. 7 au fost invitaţi la o lecţie de circulaţie pietonală ce a avut loc pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Satu Mare.

foto 2.3Cei peste 60 de copii s-au întâlnit cu poliţiştii care, le-au explicat principalele reguli de circulaţie pietonală, după care au îmbrăcat pe rând uniforma de Poliţist Junior, ocazie cu care au învăţat care este misiunea poliţistului rutier în stradă. Rolurile au fost schimbate apoi, astfel încât fiecare copil să poată îmbrăca uniforma specială în timp ce colegii lui traversau corect strada. Întâlnirea a fost posibilă cu sprijinul doamnei director Şuta Doina şi a educatoarelor Văleanu Gabriela, Ghegheş Diana, Rebegea Ramona, Sabău Mirela, Orha Nicolina şi Costin Emilia, care s-au implicat efectiv în coordonarea activităţii copiilor.

foto 2.2O activitate similară s-a desfăşurat şi marţi, 20 mai 2014, la trecerea de pietoni din zona Grădinii Romei, unde au fost prezenţi 85 de copii din grădiniţele 14 Mai şi Guliver. Grădiniţa 14 Mai i-a avut ca pretendenţi la statutul de Poliţist Junior pe copiii din grupa mare, coordonaţi de educatoarea Chermeş Ramona şi pe colegii lor mai mici din grupa mijlocie, însoţiţi de educatoarele Codrean Florica şi Puşcaş Dariana. Acestora li s-au alăturat copii ai Grădiniţei Guliver, coordonaţi de educatoarele Haidu Rodica, Vezentan Anca şi Şuteu Doina.

foto 2.1Inspector de poliţie Hrihorişan Felicia le-a vorbit celor mici despre regulile de circulaţie, încercând totodată să clarifice anumite aspecte care încă nu le erau foarte clare, ca de exemplu cum traversăm atunci când există un poliţist rutier care dirijează circulaţia. Copiii au demonstrat apoi în practică cele reţinute, fiind corectaţi atunci când nu respectau în totalitate indicaţiile poliţiştilor. Fiecare şi-a aşteptat cu nerăbdare rândul pentru a deveni pentru puţină vreme Poliţist Junior, şi pentru a se convinge, astfel, că semnele poliţistului sunt respectate chiar şi de şoferi.

Activităţile sunt primite cu interes şi mare satisfacţie de către copii, devenind memorabile pentru toţi participanţii, chiar şi pentru cei mari. Proiectul Poliţist Junior aflat la a treia ediţie în acest an se desfăşoară în parteneriat cu Fundaţia Maria şi Radio Transilvania Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 20, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.