Activități preventiv-informative ale jandarmilor, la Școala Gimnazială ”Ion Creangă”

Marţi, 20 mai a.c., slt. Herman Ioan şi plt. maj. Buc Sorin din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale au desfăşurat activităţi preventiv informative în cadrul campaniei ”Jandarmeria pe înţelesul tuturor!” la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă”. La activităţi au participat elevii claselor V-VIII.

Scoala Ion CreangaActivitatea a debutat cu expunerea tipurilor de misiuni pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţenilor.

În acest sens jandarmii le-au vorbit copiilor despre rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică, despre preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi şi cadre didactice.

De asemenea, elevii au fost informaţi referitor la faptele de violenţă, la formele acesteia, fiind aduse în discuţie faptele de natură penală şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ.

Elevii au fost provocaţi să identifice acte şi forme de violenţă în jurul lor, acasă, la şcoală, pe drumul spre şcoală, în cercurile de prieteni, pe internet sau la televizor.

Elevii au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmuleţe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei, au adresat o multitudine de întrebări jandarmilor şi şi-au exprimat opiniile asupra aspectelor prezentate, reînnoind invitaţia jandarmilor la alte activităţi similare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 21, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.