Primul ministru al Ungariei, Orbán Viktor: ”Rugăm pe toți maghiarii să meargă în număr mare la vot”

Joi, 22 mai, în grădina Palatului Episcopal Romano-Catolic din Satu Mare a avut loc o scurtă conferință de presă a premierului Ungariei, Orbán Viktor și a președintelui UDMR Kelemen Hunor.

DSC_0002Kelemen Hunor a spus ziariștilor sătmăreni, prezenți în număr mare la conferința de presă, că a discutat cu primul ministru al Ungariei mai multe probleme în primul rând cele legate de apropiatele alegeri europarlamentare.

Orbán Viktor a spus că viitorul Europei depinde mult de rezultatele alegerilor din 25 mai. ”Noi vrem să câștigăm aceste alegeri și fiecare din cele două partide, FIDESZ și UDMR trebuie să se comporte bine în alegeri. Rugăm pe toți maghiarii să meargă în număr cât mai mare la vot”, a spus prim-ministrul Ungariei. El a mai declarat că în cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu Kelemen Hunor, au fost atinse și probleme de politică internă. S-a făcut referire la relațiile FIDESZ și UDMR și s-a stabilit ca cele două partide să aibe un contact permanent. Ungaria este interesată să aibă relații stabile cu România. ”Rugăm în mod repetat ca maghiarii din România să meargă la vot”, a spus Orbán Viktor.

La rândul său, președintele UDMR din România, Kelemen Hunor, a declarat că în urma alegerilor construcția europeană se va schimba, iar schimbările acestea să fie hotărâte de grupul Partidului Popular European. Pentru aceasta, trebuie să se prezinte cât mai mulți la vot. ”La fel să procedeze și maghiarii din Slovacia. O prezență masivă la vot va întări prezența noastră în Parlamentul European. Avem un viitor comun, contăm și în viitor pe un dialog intens și la îmbunătățirea relațiilor reciproce”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 22, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.