Sute de elevi și profesori au fost premiați la Filarmonică la cea de-a II-a ediție a Galei ”Pledoarie pentru excelență”

Joi, 22 mai, în sala de concerte a Filarmonicii ”Dinu Lipatti” din Satu Mare a avut loc cea de-a II-a ediție a Galei de premiere a elevilor merituoși și a profesorilor care i-au pregătit în obținerea unor rezultate remarcabile la concursurile școlare din acest an. Întreaga manifestare, a cărei moderatoare a fost prof. dr. Natalia Boloș inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar al Județului Satu Mare, s-a desfășurat sub genericul ”Pledoarie pentru excelență”.

DSC_0017

DSC_0014

DSC_0011Așa după cum a declarat prof. dr. Natalia Boloș, în cuvântul de deschidere, s-a dorit ca manifestarea să se afle sub emblema împlinirii, emoției și speranței. ”Disciplina noastră este una dintre cele mai frumoase discipline, fiind artă a cuvântului, o fascinantă lume de hârtie, o alternativă la rigorile de tot felul ale existenței concrete. Elevii școlilor din județul nostru au participat la o serie de concursuri școlare, lăsându-se purtați pe târâmul magic al limbii și literaturii române și latine, gustând din sursele inepuizabile ale creativității și talentului. Grație dascălilor deosebiți, ei au înțeles că fantezia, libertatea și curajul exprimării, originalitatea și disponibilitatea ludică sunt ingrediente sublime, care au forța dezmărginirii universului limitat spațial și temporal. Rezultatele lor, în acest minunat moment de bilanț, sunt un prilej de bucurie și o încununare a căutărilor de nuanțe și subînțelesuri, a belșugului de spontaneitate neistovită, ce merită prețuirea noastră”, a spus prof. dr. Natalia Boloș.

DSC_0021

DSC_0022

DSC_0025

DSC_0026Prof. dr. Natalia Boloș a salutat prezența la festivitate a conf. univ. dr. Mina Maria Rusu, inspector general în MEC, a Ramonei Antonescu, reprezentanta instituției Prefecturii Satu Mare, a primarului dr. Dorel Coica, viceprimarului dr. Radu Roca, inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Mariana Roman.

Conf. univ. dr. Mina Maria Rusu a declarat că manifestarea reprezintă o onoare și o recompensă pentru elevi. Județul Satu Mare, prin rezultatele obținute de elevi demonstrează că este un spațiu al românismului deplin. În multe școli din județ a întâlnit elevi excepționali. Mina Maria Rusu a felicitat organizatorii acestei manifestări și a urat succes tuturor elevilor pe mai departe. Există toată garanția că învățământul sătmărean poate reprezenta învățământul românesc la cote înalte. Prof. dr. Natalia Boloș a înmânat inspectorului general din MEC o Diplomă de excelență.

Salutul din partea instituției Prefecturii Satu Mare a fost transmis de Ramona Antonescu. Ea a transmis salutul prefectului dr. Eugeniu Avram. I-a felicitat pe organizatori și a urat succes pe mai departe elevilor. Primarul dr. Dorel Coica la rândul său i-a felicitat pe elevi și pe cadrele didactice și a promis și pe mai departe sprijin din partea Primăriei Satu Mare pentru toate acțiunile educative întreprinse. Tot Primăria Satu Mare a asigurat tot sprijinul financiar și pentru această manifestare.

DSC_0059

DSC_0060Inspectorul școlar general a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Mariana Roman a declarat că se simte onorată să se întâlnească cu elita dascălilor de limba și literatura română. Ea a felicitat elevii pentru rezultatele excelente obținute de asemenea și părinții că sunt alături permanent de copiii lor. A felicitat apoi profesorii care i-au pregătit pe elevi și autoritățile pentru tot sprijinul acordat.

Anul școlar 2013-2014 a fost unul rodnic, iar efortul asiduu al elevilor și al dascălilor s-a concretizat în rezultate remarcabile la concursurile școlare: Olimpiada de limbă, comunicare și literatură română, Olimpiada de limbă și literatură latină, Olimpiada de lingvistică-Concursul Național Interdisciplinar, Concursul Național ”Lectura ca abilitate de viață”, Concursul Național ”Universul cunoașterii prin lectură”, Concursul Național Interdisciplinar ”Cultură și spiritualitate românească”, Concursul Național ”Cultură și civilizație în România”, Concursul Județean Interdisciplinar ”Istoria oglindită în literatură”.

DSC_0027

DSC_0029

DSC_0033

DSC_0042

DSC_0048

DSC_0055A urmat înmânarea diplomelor de excelență elevilor distinși la concursurile județene și naționale. Festivitatea de premiere a fost înfrumusețată cu momente muzicale și artistice reealizate de elevii: Tincuța Fernea, Hermina Hotca, Șerban Stoica, Bogdan Bratiș, Gabriela Ținca, Angelina Surd, Leia Oprea, Mihai Chereji, Silvia Ruba, Vlad Ruba, Iris Roatiș și Masculic David. A urmat decernarea Diplomelor de excelență pentru profesorii care i-au pregătit pe elevi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 22, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.