Andreea Paul: Cu stânga lui Ponta avem datorii și taxe mari, investiții și locuri de munca puține, promisiuni cu toptanul

Guvernul de stânga al lui Ponta ne îndatorează pe zi ce trece. Datoria publică a crescut cu aproape o treime în ultimii doi ani. Românii sunt taxați la orice mișcare. În schimb, investițiile scad și locurile de muncă lipsesc. Banii românilor ajung în buzunarele baronilor PSD, în finanțarea campaniilor electorale.

Andreea Paul 1Ponta îndatorează tot mai mult românii. Datoria publică a crescut cu aproape 30% în timpul guvernării Ponta, de la 193 mld. lei la sfârșitul anului 2011, la 248,2 mld. lei în martie 2014. Astăzi, datoria publică reprezintă 39,5% din PIB, față de 34,7% din PIB la sfârșitul anului 2011. Nici salariile, nici pensiile nu au crescut cu 30%. Ultimele prognoze indică creșterea datoriei publice la peste 40% din PIB în următorii doi ani.

Singura strategie a guvernului Ponta este taxarea: Guvernul Ponta este autorul a 36 de taxe noi și impozite majorate de când este la guvernare, care de care mai năucitoare: taxa pe stâlp, creșterea accizei la benzină și motorină, impozitarea veniturilor agricultorilor. Cel puțin 8 miliarde lei au fost tăiate din buzunarele românilor prin aceste taxe și impozite.

Introducerea taxei pe stâlp va avea efecte devastatoare asupra investitorilor, după cum avertizează Consiliul Investitorilor Străini și Asociația Oamenilor de Afaceri din Romania.

Creșterea accizei la carburanți ne-a aruncat în rândul statelor europene cu prețuri ridicate la benzină și motorină, deși avem al doilea cel mai mic nivel al salariilor din UE.  

Taxele agricultorilor au crescut de peste 6 ori în anul 2013 și sunt de peste 6,5 ori mai mari în anul 2014 față de anul 2012. Ponta le-a tăiat agricultorilor români 1,5 miliarde lei din buzunare în ultimii doi ani prin taxele și impozitele pe care le-a introdus. Prin normele de venit plătesc și cei care nu vând nimic, dar și cei care înregistrează pierderi din activități agricole, însă au o bucată de pământ de la 3 hectare în sus sau peste 3 vite sau peste 100 de păsări sau peste 50 de familii de albine.

Astăzi, Guvernul Ponta îi păcălește pe români cu reduceri de taxe. Cele 92 de taxe parafiscale și tarife propuse spre eliminare sau comasare nu reprezintă nici măcar jumătate de milion de lei. Mai grav, nu stimulează niciun sector de activitate și nici angajările. Pur și simplu lozincă electorală!

Investițiile sunt sacrificate. Ponta ne fură șansa dezvoltării economice sănătoase. Totuși, unde se duc banii? În sacul fără fund al baronilor PSD, pentru că spre investiții nu merg. Investițiile statului s-au diminuat cu aproape 50% în primul trimestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut. Guvernul Ponta a investit în primele 3 luni din 2014 doar 3,3 miliarde lei. Anul trecut, în aceeași perioadă, a investit 6 miliarde lei.

Ponta a tăiat din șansele de dezvoltare sustenabilă ale românilor, adică din cheltuielile cu investițiile. Nu investește nimic și nu creează locuri de muncă. Logica economică ne spune că vom intra curând în pană.

Obiectivul de dezvoltare economică al Guvernului Ponta pentru România nu este altul decât umplerea pușculițelor de campanie electorală și baroniada PSD.

Cine îl trage la răspundere pe Ponta pentru bugetul dedicat investițiilor pe care ni l-a promis în acest an? Numai românii o pot face.

Andreea PAUL

Prim-vicepreședintă PDL, 
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 23, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.