A apărut numărul 1 al publicației ”Info Satu Mare” în care Primăria își prezintă Raportul de activitate

În condiții grafice excelente, a apărut numărul 1 al publicației ”Info Satu Mare”, publicație informativă a Primăriei Municipiului Satu Mare, care își propune să apară semestrial. În cuvântul primarului dr. Dorel Coica, de pe prima pagină, se precizează că acest număr al publicației se dorește a fi un raport de activitate, care să reflecte realizările pe care le-a înregistrat ca  primar al municipiului Satu Mare. ”Nu voi precupeți nici un efaort pentru a continua munca asiduă în vederea dezvoltării orașului în toate domeniile”, precizează primarul municipiului dr. Dorel Coica.

DSC_0007Printre realizările de mare importanță se situează crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea infrastructurii de transport. S-a asigurat comfortul cetățenilor prin reabilitarea termică a locuințelor, s-a avut grijă de grupurile sociale dezavantajate. De asemenea, s-au atras investitori și s-a creat un climat cultural favorabil. Primarul dr. Dorel Coica își propune pe viitor să continue proiectele începute și să încerce implementarea altelor noi.

La capitolul locuri de muncă nou create, în perioada iunie 2012-aprilie 2014 s-au creat 7.317 noi locuri de muncă, dintre care 3,911 la fabrica Draxlmaier și 1.000 la fabrica de canapele GP SOFA. În Parcul Industrial au fost cooptate noi firme.

Administrația locală a obținut finanțarea pentru continuarea lucrărilor de execuție a locuințelor pentru tineri de pe strada Poligonului. În viitor vor fi demarate lucrările pentru reabilitarea blocului de locuințe de pe strada Ostrovului prin crearea a 100 de garsoniere și 50 de apartamente. Numărul apartamentelor pentru care au fost semnate contracte de finanțare nerambursabile pentru reabilitare termică este de 510 apartamente.

Pentru pensionari au fost acordate gratuități pe mijloacele de transport în comun, precum și gratuitate la intrarea la ștrand, 15 zile în lunile mai și septembrie, reducere 50% în lunile celelalte.

Printre proiectele majore se numără și realizarea centurii de ocolire în lungime de 2.976 metri, pentru a xeista un trafic de tranziție între frontiera de stat și județul Maramureș, de asemenea, scoaterea traficului greu de pe străzile Barițiu, Lăcrămioarei și Aurel Vlaicu. Mai este amintit reabilitarea drumului spre Sătmărel în lungime de 6,4 kilometri. În municipiu vor fi asfaltate 22 de străzi de pământ, în lungime totală de 8,6 kilometri, prin intermediul a trei proiecte de finanțare europeană. Nu a fost uitat nici iluminatul public. Au fost înlocuite corpurile de iluminat cu o vechime de peste 25 de ani cu corpuri de iluminat cu calități superioare și consum redus de energie, în total 670 corpuri de iluminat, realizându-se o economie de energie electică anuală de 236 MWh.

Primăria are grijă și de patrimoniul istoric și cultural. Astfel, va fi reabilitată clădirea Teatrului de Nord, printr-un proiect în valoare de 14.154.121,87 lei. S-au efectuat de asemenea, lucrări de reparații capitale și reabilitări la numeroase școli și colegii din municipiul Satu Mare.

Consiliul Local Satu Mare a aprobat pentru tineri un număr de 651 de burse, dintre care 450 sunt burse sociale. S-a hotărât crearea Centrului tehnologic de inovare și de afaceri într-o clădire reabilitată pe o suprafață de 453 metri pătrați.

La inițiativa primarului dr. Dorel Coica, în anul 2013 s-a luat inițiativa creării Zonei Metropolitane Satu Mare formată din două municipii, Satu Mare și Carei, trei orașe de rang 3, Tășnad, Livada și Ardud și 26 de comune având 99 de sate. Consiliul Local se poate mândri și cu crearea a peste 1.800 de locuri de parcare dintre care 330 locuri de parcare ecologică pe bulevardul Cloșca.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 26, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.