Obiectivele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare pentru luna iunie 2014

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare își propune pentru luna iunie 2014 realizarea următoarelor obiective:

AJOFM-Satu-Mare-7– Prevenirea șomajului și combaterea efectelor sociale ale acestuia;

– Încadrarea unui număr cât mai mare de șomeri pe locurile de muncă depistate la agenții economici;

– Asigurarea egalității de șanse pe piața muncii;

– Stimularea angajatorilor pentru încadrarea unui număr cât mai mare de șomeri;

– Stimularea șomerilor în vederea ocupării unui loc de muncă;

– Plata la timp a indemnizației de șomaj;

– Oferirea de noi cursuri de calificare pentru șomerii interesați să se perfecționeze.

– Realizarea programului de ocupare la semestrul 1.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat:

– o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilor de arte și meserii;

– o sumă egală cu 1,2 ori valoarea indicatorului social de referință, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal;

– o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referință, în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute mai sus pe o perioadă de 18 luni.

Angajatorii care încadrează absolvenți în condițiile art. 80 sunt obligați să mențină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puțin 18 luni de la data încadrării.

Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenților, anterior termenului prevăzut, sunt obligați să restituie, în totalitate, agențiilor pentru ocuparea forței de muncă sumele încasate pentru fiecare absolvent pentru care a încetat raportul de muncă sau de serviciu anterior termenului menționat, plus dobânda de referință a Băncii Naționale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 26, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.