Sute de tablouri susceptibile a fi furate, în locuința unui bărbat din Doba

Un bărbat din localitatea Doba a fost prins de către poliţiştii sătmăreni în timp ce transporta cu un autoturism mai multe tablouri fără să dețină acte de proveniență a acestora.

DSC_8624Poliţiştii Secţiei 7 Carei, cu sprijinul de specialitate DIPI şi în cooperare cu poliţiştii Serviciului Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Biroului de Investigaţii Criminale Carei au reuşit identificarea în trafic în apropierea localităţii Dacia a lui Gheorghe P., de 47 ani, care transporta cu un autoturism marca Ford Mawerik, 15 tablouri, lăzi din lemn tip zestre şi articole artizanale, fără a deţine documente legale care să ateste provenienţa.

Ulterior la domiciliul acestuia, în urma percheziţiei efectuate au mai fost descoperite un număr de 629 de tablouri, de diferite dimensiuni, fiind susceptibile a face parte din patrimonial cultural naţional al României şi a altor state din Uniunea Europeană. Unele dintre acestea ar proveni din infracţiuni de furt. Tablourile au fost ridicate în vederea stabilirii provenienţei şi a expertizării acestora, fiind depuse într-o instituţie specializată pentru conservare. Cercetările în cauză se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei. La finalizarea cercetărilor se vor lua măsurile legale care se impun.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2014. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.