Instituțiile de cultură din municipiul Carei l-au comemorat pe istoricul și omul politic Simion Bărnuțiu

Miercuri, 28 mai 2014, de la ora 10.15, în fața bustului lui Simion Bărnuțiu din municipiul Carei a avut loc un scurt moment comemorativ în memoria celui care a fost un cunoscut istoric, filosof, profesor, om politic și lider al mișcării revoluționare din Transilvania.

DSC_0839sSimion Bărnuțiu s-a născut în 28 iulie 1808 la Bocșa, iar între 1820 și 1825 a studiat la Gimnaziul Piarist din Carei. Personalitate remarcantă a culturii naționale, și-a dedicat întreaga activitate pentru interesele naționale ale poporului român, rămânând în memoria noilor generații prin voința sa tenace și valoarea morală a creațiilor științifice.
 
Anul acesta se împlinesc 150 ani de la trecerea în neființă a acestuia.
 
La eveniment au participat reprezentanți ai Direcției de Cultură Carei, ai Bibliotecii Municipale Carei și un grup de elevi de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” din Carei, însoțiți de profesori și de directorul adjunct al instituției, dl. Mircea Nadăș.
 
Domnul director al Direcției de Cultură, Carei, Bogdan Georgescu a deschis evenimentul, menționând importanța cunoașterii personalităților locale și a celor care au avut tangență cu municipiul nostru, iar referentul Adrian Ștefănuți a prezentat pe scurt detalii din biografia lui Simion Bărnuțiu. 
 
La final au fost depuse coroane la bustul acestuia de către cei prezenți.  
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 29, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.