Peste 200 de jandarmi sunt angrenaţi în asigurarea ordinii publice la Zilele Oraşului Satu Mare

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului în aria de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare. În sprijinul jandarmilor sătmăreni vin 22 jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj.

jandarmi-la-zilele-orasuluiDe asemenea pe toată perioada acestui sfârşit de săptămână, jandarmii vor asigura măsuri de ordine publică în zonele balneare şi de agrement ale judeţului, fiind prezenţi la Tăşnad, Carei, Beltiug, Acâş, Mihăeni, zone unde se preconizează prezenţa unui public numeros.

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face urmatoarele recomandări

– să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.),

– să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme,

– să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase

– să respecte regulile stabilite de organizatori;

– să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor,

– să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală,

– să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri

– să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 30, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.