Start grandios al Zilelor Municipiului Satu Mare

Cea de-a XVIII-a ediție a Zilelor Municipiului Satu Mare a fost deschisă vineri, 30 mai, de către primarul municipiului dr. Dorel Coica, alături de care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, viceprimarii dr. Radu Roca, Marcela Papici și city-managerul Dan Băbuț. Programul de deschidere a fost asigurat de Orchestra Filarmonicii sătmărene ”Dinu Lipatti”, alături de care au evoluat membrii trupei Distinto, frenetic aplaudați de către public.

10Directorul de program în România a înmânat premiul și distincția ”Capitala Earth Hour” primarului municipiului Satu Mare. Tot atunci câteva zeci de elevi au fost evidențiați în fața spectatorilor, pentru acțiunile de mediu derulate în cursul lunii martie, pe tema reciclării deșeurilor. Îi menționăm aici pe elevii: Paul Marc, Camelia Stan, Răzvan Mureșan, Bianca Dărăban. Moderatorii spectacolului de pe scena amplasată în Piața 25 Octombrie, au fost Maria Moiș și Victor Constantinovici. Evoluția trupei Distinto, Octavian Dobrotă, Marius Coteanu și Mihăiță Radu au smuls ropote de aplauze pentru interpretarea magistrală a unor piese clasice, de mare popularitate din opere și operete. Pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor au evoluat membrii de la Royal Dance Club, pe muzica interpretată de Orchestra Filarmonicii Sătmărene. A urmat concertul trupei What's Up, formația Synergy și Dots, Smiley, trupa de dans hip-hop Crazy Dancers și de dans sportiv Black și White Angels. Programul serii a culminat cu concertul moldovenilor de la Zdob și Zdub..

2

1

3

4

5

7

9

11

12

17

19

Pe scena amenajată în Piața Dr. Vasile Lucaciu spectatorii au asistat la concertele folk susținute de Raluca Dumitru, George Negrea, Georgeta Govor, Park Folk Group, Tavi Bud și Gheorghe Gheorghiu.

În cea de-a doua zi a Zilelor Municipiului Satu Mare, sâmbătă 31 mai, vor evolua cei de la Ladanybene 27, Vunk și Loredana. La miezul nopții veți asista la un splendid foc de artificii. Scena din Piața dr. Vasile Lucaciu va fi la dispoziția folclorului. Vor evolua trupa Csodaszarvas, Ansamblul de cântece și dansuri din Ujgorod, Ansamblul Gemainsam, interpreții Andrada Bârsăuan, Ionela Toma, Vlad Doroș, Ansamblul Măgura și Maria Petca Poptean, Petrică și Dănuț Zele, Dumitru Dobrican, Nicolae Sabău, Nicolae Mureșan și Sava Negrean Brudașcu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 31, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.