La Bibioteca Județeană a avut loc vernisajul expoziției de pictură al tinerei artiste plastice Cristina Fiat

Luni, 2 iunie, în Sala multimedia a Bibliotecii Județene Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de pictură ”Comori din Suflet de Copil” a tinerei artiste plastice Cristina Fiat. Cristina, este elevă la Colegiul Național ”Doamna Stanca’’ Satu Mare în clasa a X-a C, profil științe ale naturii, bilingv-engleză. Expoziția a fost organizată sub patronajul Consiliului Județean Satu Mare și al Bibliotecii Județene Satu Mare, având ca parteneri Colegiul Național ”Doamna Stanca” și Școala de Arte Satu Mare.

cristina1La vernisaj au participat și au vorbit despre personalitatea și creația tinerei artiste, directoarea Bibliotecii Județene, Lacrima Teocan, scriitorul Gheorghe Gheorghiade, directoarea Colegiului Național ”Doamna Stanca”, Anamaria Marușca precum și scriitorul și pictorul Dan Marius Cosma.

Cristina Fiat și-a descoperit pasiunea pentru pictură încă de mică, fapt ce a determinat-o să se înscrie la cursurile de arte plastice din cadrul Școlii de Arte Satu Mare. A început să lucreze sub îndrumarea profesorului Robert Abkorovits, realizând mai întâi lucrări în creion, apoi pictură în ulei. În cadrul expoziției a expus un număr de 12 picturi în ulei și 4 lucrări în creion. Majoritatea picturilor sunt reproduceri din lucrările celebrilor artiști Leonid Afremov, Lena Karpinsky și Monet.

Până în prezent, Cristina Fiat are în palmares Locul I la Concursul de arte plastice, secția pictură, organizat de Clubul Lions, premiul III la Concursul Internațional de la Iași ”1 Iunie-Copilul, ambasadorul prieteniei între popoare”, mențiune la Concursul de arte plastice-secția grafică, Satu Mare. Cristina Fiat este și o talentată actriță, obținând premii la concursul ”Rotaract”, dar și la fazele județene ale Olimpiadei de Biologie. La vernisaj au cântat Iulia Iepure și interpretul de muzică ușoară Bogdan Bratiș de la Colegiul Național ”Doamna Stanca”. Au ținut să fie prezenți colegii de școală ai artistei, profesori, membri de familie și numeroși iubitori de artă.

cristina2

cristina3

cristina4

cristina5

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 2, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.