Dorel Coica: Primăria nu a cheltuit bani publici de Zilele Municipiului Satu Mare ci a încasat

Primarul Municipiului Satu Mare dr. Dorel Coica, în cadrul conferinței de presă din 2 iunie a abordat următoarele subiecte: problema clădirii în care funcționează Grădinița Mondiala; concluzii de la desfășurarea Zilelor Orașului Satu Mare și probleme edilitar-gospodărești în derulare.

primar2La conferința de presă au participat din partea Grădiniței Mondiala au participat Andreea Horvat și Angela Vitui care și-au manifestat îngrijorarea față de clădirea în care funcționează grădinița și care a fost cedată odată cu fabrica unor persoane private în anul 1994, în prezent acolo funcționează nouă grupe cu 205 copii iar părinții încep să-și transfere copii la alte grădinițe. ”Nu putem lăsa copiii sătmărenilor fără acest spațiu de la Grădinița Mondiala. Dacă vor vinde dorim să cumpărăm clădirea, Eu chiar mă implic a spus Dorel Coica. A subliniat că prelungirea contractului cu proprietarul este valabilă până în 2019, prin urmare nu sunt motive de îngrijorare pentru părinți și copii. Primăria plătește 18.900 de lei lunar chirie pentru acest spațiu.

Făcând referire la Zilele Municipiului Satu Mare, primarul a adus mulțumiri tuturor sătmărenilor și nu numai, pentru modul în care au participat la toate activitățile organizate pe durata celor trei zile de sărbătoare. De asemenea a mulțumit colegilor din Primărie, artiștilor, meșteșugarilor și presei pentru modul în care au prezentat desfășurarea acestor zile. A precizat că nu au fost incidente. De astă dată, Primăria nu a cheltuit bani publici ci a încasat. Toți comercianții au plătit, s-au produs bani nu s-au cheltuit. Au fost încasați 75.000 de lei spre deosebire de 2013 când s-au încasat 38.000 de lei, fiind încheiate 200 de contracte cu comercianții și meșteșugarii cu câte 17 lei pe metru pătrat. Au fost și numeroși invitați din partea târgului meșteșugarilor din Maramureș, Bihor, Sălaj, Teleorman, Prahova, Galați.

Vor continua lucrările începute la străzi și vor fi deschise noi puncte de lucru pe Bulevardul Independenței, străzile Ion Vidu, Brândușa, Ganea unde capacele de canal vor fi ridicate la cotă, ele fiind făcute greșit..Pe raza municipiului se vor ridica toate gurile de canal. Se lucrează pe strada Fagului, Bradului unde se va turna covor asfaltic, strada Siretului, Parc Industrial Sud, se vor finaliza în totalitate lucrările din Micro 16, urmând Micro 17. Din Micro 16 se va face ieșire pe sub pod pe strada Dunării spre Drumul Careiului. Se va continua anveloparea blocurilor din Piața 14 Mai, blocurile 2, 3, 4, strada Horea nr.8. S-a primit de la Ministerul Dezvoltării din Fondul de dezvoltare o linie de creditare care rămâne deschisă până în 2020.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 2, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.