Cuiburi artificiale pentru păsările din Pădurea Noroieni

Observând succesul acțiunii de anul trecut, specialiști ai Ocolului Silvic Satu Mare și ai Societății Carpatine Ardelene Satu Mare au instalat pe parcursul acestei săptămâni cuiburi artificiale în Pădurea Noroieni. 

Între Ocolul Silvic Satu Mare și Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare există o cooperare foarte strânsă. Acest lucru este dovedit de acțiunea care s-a demarat anul trecut și s-a continuat și în acest an, dar și de alte programe.

cuiburi1

cuiburi3

cuiburi2

cuiburi4

„Putem considera acțiunea de anul trecut ca un program pilot, care a îndeplinit rezultatele așteptate. În primăvara anului 2012 cele două organizații au amplasat 80 de cuiburi artificiale în Pădurea Noroieni, astfel sprijinind reproducerea păsărilor cântătoare precum vrabia de câmp, pițigoiul albastru, pițigoiul mare și muscarul gulerat. Cuiburile au fost ocupate într-un procent ridicat. Speciile de păsări enumerate mai sus se hrănesc cu insecte și cu larve, ascurățând astfel în mod natural pădurea de dăunători. Le putem considera niște arme biologice împotriva insectelor. Astfel nu va fi necesară folosirea chimicalelor, care sunt dăunătoare și otrăvitoare pentru fiecare specie de insectă, inclusiv pentru cele protejate”, afirmă Dencsák Mátyás, din partea Societății Carpatine Ardelene Satu Mare.

Până acum au fost amplasate 200 de cuiburi, crescând astfel șansa păsărilor de a se reproduce, în același timp de a protejând pădurile valoroase din județ. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 15, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Cuiburi artificiale pentru păsările din Pădurea Noroieni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.