Ziua Mondială a Mediului marcată la Biblioteca Județeană prin acțiunea cu tema „Comunitatea ecologică”

Biblioteca Judeţeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, organizează  joi, 5 iunie, cu începere de la ora 13.00, acțiunea cu tema "Comunitatea ecologică". Evenimentul tematic se va derula în Sala multimedia și este organizat în colaborare cu Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” și cu Asociaţia ecologistă ”Satu Mare – Oraş Verde”.

ziua mediuluiÎn deschidere, bibliotecarul Daniel Iojiban, inițiatorul evenimentului, va oferi participanților o scurtă introducere despre Ziua Mondială a Mediului, moment urmat de trecerea în revistă a proiectelor inițiate de Asociația ecologistă ”Satu Mare – Oraş Verde”, prin luarea de cuvânt a directorului Voinea Ungureanu. Inginerul Mircea Maxim va prezenta lucrarea cu tema "Comunitatea ecologică", iar elevii clasei a X-a B, de la Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”, îndrumați de profesoarele Mirela Slujitoru și Monica Achim, vor prezenta lucrări ce vizează teme precum ecologia și protecția mediului. Evenimentul se va încheia cu vizionarea filmului documentar "Home".

În acest fel, Biblioteca Judeţeană Satu Mare se înscrie în rândul instituţiilor care onorează Ziua Mondială a Mediului printr-o acţiune de informare şi conştientizare a importanţei protejării mediului înconjurător.

”Manifestarea dedicată Zilei Mondiale a Mediului se înscrie în efortul nostru comun de a transmite întregii comunități locale și județene importanța de a trăi într-un mediu curat și sănătos și constituie un exemplu activ de colaborare între biblioteca publică, instituții de învățământ și societatea civilă. Este important să sădim în mintea și sufletul fiecarui membru al comunității conceptul că omul, ca specie biologică, este dependent de natură și nu poate trăi în afara ei”, a declarat Lacrima Camelia Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței "Ecologia Umană" de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Națiunilor Unite.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 4, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.