Noul comandant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare este locotenent-colonelul Ovidiu Adrian Popa

După un deceniu, colonelul Gheorghe Avram a predat comanda IJJ Satu Mare locotenent-colonelului Ovidiu Adrian Popa. Ceremonia militară organizată cu ocazia predării-primirii comenzii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare a avut loc joi, 12 iunie, începând cu ora 12.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare.

DSCN3474În prezenţa domnului colonel Ştefan Constantin, şeful Direcţiei Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, activităţile s-au  desfăşurat în spiritul tradiţiilor militare naţionale şi în conformitate cu regulile protocolare, la acestea participând întregul efectiv al comandamentului, precum şi toţi comandanţii subunităţilor subordonate.

La ceremonial au luat parte dr. Eugeniu Avram, prefect al judeţului Satu Mare, Adrian Ştef, preşedinte al Consiliului Judeţean, dr. Dorel Coica, primar al municipiului Satu Mare. De asemenea au luat parte la ceremonia militară comandanţii şi şefii instituţiilor din segmentul ordine, siguranţă publică şi securitate naţională şi alţi colaboratori apropiaţi din judeţul Satu Mare, precum şi cadrele în rezervă şi retragere care au iubit această unitate şi personalul ei.

DSCN3485Activitatea a început cu prezentarea onorului şi raportului, trecerea în revistă a formaţiei urmată de intonarea Imnului Naţional.

În cadrul ceremoniei, colonelul Gheorghe Avram a predat comanda şi drapelul de luptă locotenent colonelului Ovidiu Adrian Popa. Sub faldurile drapelului, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare şi-a îndeplinit cu onoare sarcinile încredinţate. Drapelul a fost preluat de locotenent colonel Ovidiu Adrian Popa, împuternicit în funcţia de inspector şef de către Inspectorul General al Jandarmeriei Române, general maior doctor Mircea Olaru, după o activitate desfăşurată vreme de 24 de ani în slujba patriei.

DSCN3489În cadrul ceremoniei, colonelul Ştefan Constantin din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a adresat câteva cuvinte de mulţumire din partea Inspectorului general al Jandarmeriei Române, general maior doctor Mircea Olaru, colonel Gheorghe Avram pentru întreaga activitate desfăşurată în instituţie, activitatea continuând cu alocuţiuni rostite de invitaţi, cadre active sau în retragere.

DSCN3508În semn de recunoştinţă, noul inspector şef, lt. col. Ovidiu Popa a înmânat din partea cadrelor unităţii, fostului comandant un hrisov de cinstire şi un permis de acces permanent în unitate. Activitatea s-a finalizat cu defilarea gărzii de onoare constituită din formaţiuni de ofiţeri şi subofiţeri jandarmi.

Locotenent colonelul Ovidiu Adrian Popa s-a născut la 28 mai 1971 în localitatea Zalău, județul Sălaj şi este căsătorit. Din mai 2011 până în prezent a îndeplinit funcţia de Ofiţer specialist I consilier juridic la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare. Între 2007-2011 a fost șef de catedră la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare a Cadrelor Jandarmi Tăşnad. În 2006 a fost Instructor militar la CPPCJ Tăşnad. În 2005 a îndeplinit funcţia de ofiţer specialist II consilier juridic la CPPCJ Tăşnad. Între 2003-2004 a fost ofiţer specialist II planificare reacţii pentru situaţi de urgenţă la CPPCJ Tăşnad. Între 1998-2003 a fost comandant de pluton la Şcoala de gradaţi la Centrul de instrucţie Tăşnad. Între 1991-1998 a îndeplinit funcția de comandant de pluton la Şcoala de gradaţi la Centrul de instrucţie Tăşnad.

Între 1985-1989 a urmat cursurile Liceului Industrial nr. 1 (Alexandru Papiu Ilarian) din Zalău. În 1992 – Curs de iniţiere. În 1994 – Curs de trecere în corpul ofiţerilor. 1996- Curs de perfecţionare comandanţi de companie. Între 1998 – 2003 a studiat la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. Între 2004-2005–Cursuri postuniversitare la departamentul pentru formarea personalului didactic. În 2004- Curs de management și curs de ofiţeri de stat major. Între 2005- 2006 – Master – Drept administrativ şi statutul funcţionarului public – Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş" Arad. În 2008 – Curs de anchetatori judiciari (2 module).

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 12, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.