Expoziție tematică de fotografie la Carei: ”„Confecționarea tradițională a pieptenilor din corn”

Castelul Károlyi din municipiul Carei este gazda unei noi expoziții de fotografie. Vernisajul expoziției tematice de fotografie „Confecționarea tradițională a pieptenilor din corn” a artistului fotograf Cziker Andrei a avut loc duminică, 15 iunie 2014, de la ora 13.00, în Sala de expoziții de la etajul castelului.

DSC_0072rÎn cadrul evenimentului au luat cuvântul Dragoș Georgescu, referent în cadrul Fundației Centrul de Promovare a turismului cultural „Grof Károlyi”, care a și deschis vernisajul, Hágó Nándor, șef de secție la muzeul Municipal Carei, Titus Doboș, care a prezentat detalii despre biografia artistului și Cziker Andrei, care a mulțumit tuturor celor prezenți, oferind la final o fotografie cadou, fiecărui participant.
 
DSC_0082rPe lângă cele 30 fotografii expuse, vizitatorii pot admira și unelte de pieptănat confecționate din corn de animale, precum și uneltele folosite la confecționare.
 
Fotografiile surprind detalii cu privire la meseria de confecționare a pieptenilor din coarne de animale, folosind metodele tradiționale. Cu ajutorul fotografiilor sunt prezentate și descrise uneltele utilizate și procesele tehnologice folosite la confecționarea pieptenilor.
 
DSC_0043r
DSC_0066r
DSC_0092rCziker Andrei a preluat dragostea pentru meseria de pieptănar, de la tatăl său, și datorită perseverenței, seriozității și pasiunii, menține vie, această îndeletnicire, dispărută la nivel larg. Expoziția poate fi vizitată până la data de 27 iunie, conform programului Muzeului municipal Carei.
 
 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 15, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.