Zi de sărbătoare la Biserica ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” de pe drumul Careiului

Duminică, 22 iunie, Biserica cu hramul ”Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul”, situată pe Drumul Careiului la numărul 35, ctitorie a părintelui Ioan Tașnadi și-a sărbătorit hramul. Biserica a fost sfințită la 30 august 2009 și în curând va sărbători cinci ani de existență.

9Pentru viața unei comunități de credincioși, hramul înseamnă cea de-a treia mare sărbătoare de peste an. Este ziua în care se cinstește ocrotitorul lăcașului de rugăciune. Sfântul Ioan Botezătorul este o figură centrală a creștinismului, predicator și botezător pe malurile râului Iordan, vestitorul și botezătorul lui Iisus care l-a numit ”cel mai mare dintre cei născuți dintre femei”.

1

2

3Un număr mare de credincioși au ținut să fie prezenți la acest moment important din viața bisericii. Au ținut să fie prezenți credincioși din Satu Mare, comunele și satele învecinate: Vetiș, Decebal, Păulian și mai ales din Doba unde a slujit părintele Ioan înainte de pensionare.

Alături de părintele Ioan Tașnadi au slujit preoții: Valentin Gârda din Bozânta, Maramureș, Ioan Malancaș, părinte misionar, Radu Man din Sanislău și Octavian Abrudan din Păulian. Predica a fost rostită de părintele Valentin Gârda care a făcut ample referiri la viața plină de învățăminte a Sfântului Ioan Botezătorul. Se spune că însăși nașterea Sfântului Ioan a fost o minune. Îngerul Gavriil îl anunțase pe Zaharia că rugăciunea sa a fost ascultată și că nevasta sa, Elisabeta îi va naște un fiu. Zaharia nu a crezut acest lucru și a fost pedepsit să rămână mut până când se va săvârși ceremonia tăierii-împrejur și punerea numelui pruncului, ceea ce s-a și întâmplat. Este știut că părinții lui, preotul Zaharia și Elisabeta au ajuns la bătrânețe fără să aibă copii.

12

4

5

6

8

10

11

7Enoriașii au urmărit cu evlavie slijba și sfaturile părintești rostite de preotul Valentin Gârda. După săvârșirea Sfântei Liturghii, participanții au fost invitați la o agapă creștinească.  

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 22, 2014. Filed under Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.