La Grădinița Guliver s-a deschis ”Tabăra de vară” pentru preșcolarii instituției

Grădinița cu program prelungit Guliver aduce în Satu Mare un concept nou de vacanță. Pentru a veni în sprijinul părinților mult prea ocupați și pentru a putea oferi șansa unei vacanțe tuturor copiilor, indiferent de situația socială, Grădinița Guliver a gândit și a lansat ideea unei tabere de vară pentru preșcolarii instituției, dar și pentru alții care au dorit să se alăture. Deschiderea taberei a avut loc luni, 23 iunie la sediul de pe strada Vasile Lucaciu al Grădiniței.

1

2

3

4”Timp de o săptămână, micuții grădiniței vor avea parte de diferite activități extracuriculare, de creație, distracție, relaxare și o excursie, prin care să se simtă într-o adevărată tabără. Dorim ca prin această tabără să oferim și o alternativă constructivă și educativă la provocările care apar la tot pasul în dezvoltarea copiilor”, a declarat Daniela Golban, directoarea grădiniței Guliver.

La această activitate estivală s-au înscris 60 de copii care frecventează Grădinița Guliver dar și din afara instituției, patru dintre pitici fiind câștigătorii tombolei care a avut loc cu ocazia acțiunii din cadrul proiectului "Curcubeul Schimbării", din Grădina Romei, din data de 13 iunie. Copiii sunt de toate vârstele și din toate grupele grădiniței. De aceștia, și de desfășurarea în cele mai bune condiții a taberei, de activitățile educative se vor îngriji toate educatoarele grădiniței, în număr de 20, precum și intreg personalul auxiliar.

5

6

7

8

9

10Activitățile sunt organizate sub îndrumarea Danielei Golban, directorul instituției, pe ateliere cu tematici diferite desfășurate sub îndrumarea educatoarelor după cum urmează:

”Fantezie și culoare”: Butka Ilonka, Kovacs Eniko, Barra Iulia, Haidu Rodica

”Casa olarului”: Vaida Doina, Maier Manuela, Eva Barta

”Casa bunicii”: Pop Lenuța, Vezentan Anca, Bercea Lucia

”Arta culinară”: Dumitru Victoria, Șuteu Doina, Suveg Ildiko, Vezentan Anca

”La fermă”: Kovacs Eniko Anita, Bontya Ildiko

”Sport și dans”: Bontya Ildiko, Gheorghioi Adela, Barra Iulia

Carnaval: Nemeș Cristina, Șipoș Raluca, Bâzgău Rodica.

11

12

13

14

15

16

17”Tabăra de vară este gândită pentru o perioadă de o săptămână, fiecare zi fiind diferită, cu un specific educativ diferit. Acest lucru nu dă ocazia celor mici să se plictisească, fiind mereu cooptați în diferite activități care să le mențină interesul treaz dar și să se recreeze. Leagănele, piscina, locurile de joacă vin să completeze atelierele de creație astfel încât pachetul de servicii oferit celor mici în aceste zile să fie unul complet”, precizează Daniela Golban.

Prima zi a activităților a fost dedicată cunoașterii și familiarizării cu locul taberei de vară, cu ceilalți colegi din celelalte corpuri ale grădiniței. De asemenea copiii pot deja să lucreze la diferite ateliere, mai ales la cel de artă unde pot confecționa măști pentru carnavalul care va avea loc vineri,  27 iunie. Vor fi deschise și atelierele de artă tradițională, de tradiții și obiceiuri, cel de artă culinară, astfel încât cei mici să poată intra în spiritul și atmosfera taberei și a vacanței. Tot de luni, în curtea grădiniței vor poposi mai multe animale care vor fi îngrijite și hrănite de către copii.

Marți este ziua de artă tradițională. Dat fiind faptul că în 22 iunie s-au sărbătorit Sânzienele, organizatorii au profitat de ocazie pentru a le arăta copiilor cum se trăia și se muncea pe vremea bunicilor. Prin intermediul parteneriatului cu Muzeul Județean, cei mici vor avea ocazia să vadă cum se realizează obiectele din lut, vor fi implicați la pregătirea pâinii și a cozonacilor și vor putea îmbrăca o ie tradițională.

Miercuri va fi o zi dedicată artei și sportului. După ce își vor confecționa costumele pentru balul de vineri, micuții vor face mișcare. Împărțiți pe echipe, se vor întrece pe diferite trasee și la diferite jocuri sportive.

Joi, întregul colectiv de copii însoțiți de educatoare vor face o excursie în zona Oașului. Aceasta are menirea de a le arăta celor mici o altă zonă a județului, de a le facilita cunoașterea de noi obiceiuri și de noi locuri, prezentate în cadrul Muzeului Satului din Negrești Oaș. Se va ajunge până la stațiunea Luna Șes, unde se va și poposi și se va lua un mic picnic în natură.

În ziua de vineri va avea loc închiderea taberei de vară, printr-o petrecere specială. Micuții se vor îmbrăca cu costumele și măștile confecționate peste săptămână și vor avea parte de o distracție cu multe surprize. Peisajul va fi completat de Albă ca Zăpada, Minnie și alte personaje de desene animate și de basm care vor crea un univers de poveste pentru cei mici, care îi vor picta pe față și îi vor transforma în eroii lor favoriți.

În organizarea taberei, Grădinița Guliver i-a avut ca parteneri pe: Palatul Copiilor Satu Mare, Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici ”Someș” și ferma Agrodim, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare prin secția de folclor, și Muzeul Județean.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 23, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.