Înalt Prea Sfințitul Iustin Sigheteanu și-a sărbătorit ziua de naștere

Luni, 23 iunie, în Catedrala Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc o Sfântă Liturghie Arhierească, oficiată de Înalt Prea Sfințitul Dr. Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramureșului și Sătmarului, cu ocazia zilei sale de naștere.

floriSfânta Liturghie a fost oficiată alături de un sobor de zece preoți printre care părintele Gabriel Groza, directorul Liceului Teologic Ortodox Român ”Nicolae Steinhardt” din Satu Mare. Alături de oficialitățile din județul Maramureș, la eveniment a fost prezent și prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, care l-a felicitat personal pe episcopul vicar și i-a oferit un frumos coș cu flori și un cadou simbolic. În felicitarea înmânată era următorul mesaj: ”Preasfințite Părinte Episcop, vă rog să primiți din partea mea cele mai alese gânduri de mulțumire. Bunul Dumnezeu să vă rânduiască multă sănătate și spor în vrednica dumneavoastră slujire”. ÎPS Iustin Sigheteanu a fost felicitat și de protopopul ortodox de Carei, Marian Crainic și de protopopul ortodox de Oaș, Mihai Feher.

ÎPS Iustin Sigheteanu s-a născut în 23 iunie 1961, în comuna Rozavlea. La 15 ani, în 1976 a intrat ca frate de mănăstire la Mănăstirea ”Sfânta Ana” de la Rohia. A urmat Seminarul Teologic Ortodox din Craiova și prin transfer, Seminarul din Cluj-Napoca, pe care l-a absolvit în 1983. În anul 1985 a fost tuns în monahism, iar la 22 martie 1994 la propunerea ÎPF Justinian Chira, Sfântul Sdinod al  Bisericii Ortodoxe Române a aprobat alegerea lui în funcția de arhiereu vicar. Hirotonirea a avut loc la aceeași mănăstire în 17 aprilie 1994. De către ÎPS Dr. Antonie Plămădeală, ÎPS Bartolomeu al Clujului și ÎPS Justinian al Maramureșului și Sătmarului.

(Sursa foto: ifz.ro)

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 24, 2014. Filed under Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.