Informare din partea AJOFM Satu Mare: Stimularea angajatorilor privind încadrarea în muncă a studenților și elevilor

Conform Legii nr. 72/2007, actualizată, privind stimularea încadrării în muncă a elevilor și studenților, angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanțelor beneficiază, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă în vigoare, prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

targ-joburi2Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv. Pentru a beneficia de stimulentul menționat, angajatorii încheie cu Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare o convenție în termen de 30 de zile de la data angajării.

În vederea încheierii convenției, angajatorii depun la agenție o cerere însoțită de următoarele documente:

– tabelul nominal cuprizând elevii și studenții încadrați;

– actul de identitate al elevului sau studentului;

– copia contractului de muncă;

– adeverință eliberată de instituția de învățământ prin care se atestă că persoana are statut de elev sau de student și urmează cursurile într-o formă de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprinzând si precizarea expresă a perioadei de vacanță.

– declarație pe propria răspundere că angajatorul nu se regăsește într-una din următoarele situații:

– a încadrat în muncă elevi și student anterior datei de începere a vacanțelor stabilite potrivit Legii, pentru elevii și studenții respectivi;

– au beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulente financiare pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesați să beneficieze de aceste stimulente se pot adresa pentru informații la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, strada  Ion Ghica, nr.36.  

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 8, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.